Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради для мам, які хочуть заробляти в декреті

Поради для мам, які хочуть заробляти в декреті
 

Багатьом молодим матусям подобається ідея проводження декретної відпустки вдома з можливістю повноцінного виховання дитини, особливо в перші роки, коли за нею необхідний постійний догляд. Тим не менш, у цього рішення є свій величезний мінус – вам доведеться пожертвувати (частково або повністю) своєю кар'єрою, а також чималою статтею доходів в сімейному бюджеті, якою була ваша зарплата. Тому багато молодих мам з часом замислюються про те, щоб повернутися на роботу раніше, ніж закінчиться декретна відпустка, або почати заробляти на дому.



Зараз, коли практично в кожному будинку є комп'ютер і доступ до мережі Інтернет, заробляти на дому стало набагато простіше. Для цього є безліч самих різних можливостей – найголовніше, щоб було бажання працювати. Доглядаючи за дитиною і виховуючи її, ви можете паралельно заробляти, і ось найпростіші способи зробити це.

Дистанційна робота

Якщо вашу роботу можна робити з дому і ваш роботодавець не проти цього варіанту, ви цілком можете забрати роботу додому. Навіть якщо у вас не буде можливості працювати повний день (а з маленькою дитиною, швидше за все, так і буде), навіть працюючи півдня, ви зможете непогано поповнювати свій сімейний бюджет.

Якщо ж вашому босу не сподобалася ця ідея, напевно знайдуться інші контори, яким потрібен такий фахівець, як ви, і яких дані умови роботи влаштують. Пошукати таку роботу ви зможете на сайтах-агрегаторах вакансій і резюме, а також на спеціальних форумах для пошуку дистанційної роботи.

Власний бізнес на дому

Також ви завжди можете взяти ініціативу в свої руки і почати власний бізнес на дому. Звичайно, власна справа займатиме у вас трохи більше часу, але це буде цікавий і неймовірно корисний досвід для вас. Крім того, улюблена справа приноситиме вам дохід, а залишатися вдома з дитиною ви зможете стільки, скільки забажаєте. А можливо, ваш бізнес стане настільки успішним, що з часом ви зможете запропонувати роботу і іншим матусям в декреті, якою були ви).

Робота з іншими дітьми (нянечкою, доглядальницею)

Так як ви в будь-якому випадку залишаєтеся вдома, можливо, має сенс запропонувати іншим діловим матусям доглянути за їх дітками. За певну плату, звичайно ж. Таким чином, ви зможете забезпечити собі стабільний дохід не на один місяць, і навіть рік. Але в цьому випадку вам потрібно буде управлятися не тільки зі своєю дитиною, і ця робота вам підійде тільки якщо ви прекрасно ладите з дітьми і можете легко їх організувати (адже кілька дітей забиратимуть набагато більше енергії і нервів). Як би там не було, ви можете спробувати і в підсумку вирішити, чи подобається вам це заняття.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас