Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Яблучні десерти: смачні рецепти випічки з яблуками

Яблучні десерти: смачні рецепти випічки з яблуками
 

Яблука смакують в різному вигляді, зокрема дуже гармонійно вони доповнюють всілякі десерти, випічку. Оскільки зараз саме підходить яблучний сезон, вирішили поділитись з Вами кількома рецептами яблучних смаколиків. Сподіваємось, Вам та Вашим рідним сподобається!

Яблучні рогалики

1 пачка маргарину
250 мл молока
20 г пресованих дріжджів
500 г борошна
1 кг яблук
100 г цукру

Маргарин перетерти з борошном і додати тепле (не гаряче) молоко, в якому попередньо потрібно розчинити дріжджі; замісити легке тісто (при потребі додайте трохи більше борошна).

Розкачайте тісто, виріжіть квадратики з допомогою ножа. Яблука поріжте дольками, обкачайте в цукор. На кожен квадратик тіста, по його діагоналі, покладіть шматочок (дольку) яблука, та з'єднайте (защипавши) два вільних кутика тіста.

Готові рогалики викладіть на змащену маслом форму та поставте в духовку на 10-15 хв. (180°С).

Після випікання посипте цукровою пудрою (рогалики мають бути ще злегка теплими).

Яблучний торт

Для коржів:

1 пачка маргарину
500 г борошна
200 г жирної сметани
1 жовток

Для начинки:

1 кг яблук (кислих)
200 г цукру
200 мл води

Для крему:

300 мл молока
300 г цукру
2 жовтки
1 ст. л. крохмалю
300 вершкового масла

Для глазурі:

100 г темного шоколаду
50 мл вершків

Спершу займіться коржами: маргарин перетріть з борошном, додайте жовток та сметану і замісіть легке тісто (за потребою додайте борошна). Поставте тісто в холодильник на 4-6 год., обгорнувши його харчовою плівкою.

Приготуємо начинку: яблука поріжте дольками, знявши попередньо шкірку. Приготуйте сироп з води (200 мл) та цукру(200 г), покладіть в сироп яблука і варіть їх доти, доки вони не стануть м'якими (яблука не повинні розваритися). Зайву рідину злийте, яблука мають вистигнути.

Візьміть тісто, розділіть його на 3 частини, кожну розкачайте, покладіть в змащену маслом форму та проколіть виделкою в кількох місцях. Випікайте кожен корж приблизно 8-10 хв. в розігрітій до 180 духовці.

Готуємо крем: в молоко всипте крохмаль, перемішайте; жовтки перетріть з цукром та додайте в молоко з крохмалем, ще раз ретельно перемішайте до однорідності, поставте на легкий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння (не кип'ятіть). Остудіть, перетріть з маслом. Отриманий крем з'єднайте з яблучною начинкою та акуратно перемішайте.

Перемастіть коржі яблучним кремом, зібравши торт. Зверху полийте шоколадною глазур’ю.

Яблучний пиріг

2 пачки маргарину
500 г борошна
100 г жирної сметани
200 г цукру
5 яєць
2 ч. л. порошку до печива
1 кг яблук

Перетерти маргарин з борошном, в яке попередньо всипати порошок до печива; жовтки перетерти з 100 г цукру. Все змішати, додати сметану, замісити легке тісто. Розкачати його і викласти на змащене маслом деко, проколоти виделкою в кількох місцях.

Яблука почистити від шкірки, нарізати не дуже тонкими дольками, рівномірно викласти на тісто (можна, також викласти банани, знадобиться 1-2 банани). Білки збити з 100 г цукру в круту піну, змастити ними пиріг поверх яблук.

Випікати в розігрітій до 180° С духовці приблизно 20 хв. Нехай пиріг остигне в формі, виймати його потрібно вже охолодженим.

Яблучний перекладанець

250 мл молока
350 г цукру
1 яйце
3 ст. л. олії
2 ч. л. порошку до печива
1 ст. л. какао
100 г вершкового масла
1, 5 - 2 кг яблук (кислих)
500 г борошна
100 г води

Яйце збити з 200 г цукру, влити до молока, додати олію і добре перемішати. Порошок до печива з’єднати з борошном та просіяти все до яєчно-молочної маси. Замісити легке тісто, розділити його на 5 частин, кожну з яких, тонко розкачавши, викласти у змащену маслом форму для випікання, проколоти тісто виделкою в кількох місцях. Випікати кожен корж 10-15 хв при 180° С.

Готуємо яблучну начинку: яблука очистіть від шкірки, поріжте, додайте 150 г цукру та воду, поставте на слабкий вогонь, помішуючи доведіть до кипіння і кілька хвилин кип’ятіть (яблука повинні розваритися). До яблучного пюре додайте какао та масло, добре перемішайте.

Коржі потрібно перемастити ще теплою яблучною масою. Зібравши перекладанець, поставте його в холодильник на 5-6 год. (коржі мають добре просочитися).

Смачного!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас