Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємо смачну і корисну дитячу піцу

Готуємо смачну і корисну дитячу піцу
 

Не секрет, що діти просто обожнюють піцу. Це частування може стати відмінним доповненням до святкового столу на будь-якому дитячому святі. Діти готові уплітати піцу за обидві щоки хоч три рази на день. Але всі ми знаємо, що піцу не назвеш корисною їжею, тим більше, якщо мова йде про дитяче харчування. Як же приготувати не тільки смачну, але і корисну піцу для своєї дитини та її маленьких гостів?



Почнемо з основи. В приготуванні піци для дітей краще відмовитися від дріжджового тіста, щоб у дітей потім не боліли животики. Замість нього можна приготувати основу з творожного тіста. Корж з творожноготіста виходить дуже ніжним і смачним.

Для приготування вам знадобиться 250 г борошна, 150 г творогу (будь-якого), 50 мл молока, 50 мл рослинної олії (можна оливкової), яйце, 2 чайні ложечки розпушувача і трохи солі (краще морської). У борошно додайте сіль, розпушувач, потім яйце і сир, добре розімніть, влийте молоко, олію і вимісіть тісто. Далі розкатуємо тісто в один корж або кілька маленьких коржиків, якщо хочете приготувати невеличкі піци для кожного з маленьких гурманів.

смачна і корисна дитяча піцаТепер настає черга начинки. Грибам, маслинам, оливкам, копченій ковбасі, сосискам і спеціям не місце в дитячій піці. А ось що підійде, так це варене куряче філе, варені сосиски або ковбаса, помідори, сир, шпинат, овочі, фрукти і зелень. Та й звичний кетчуп краще замінити свіжими томатами.

Дитяча піца повинна бути не тільки корисною, але і красивою. На піцах можна викладати веселі мордочки, годиннички, тварин, квіти і ще багато чого. Підключіть до цього процесу малюка, нехай пофантазує трохи, і тоді його власні шедеври стануть головною прикрасою святкового столу.

Ще одна цікава ідея для дитячої піца-вечірки - приготування маленькими гостями власної піци з наявних інгредієнтів. Завчасно підготуйте необхідку кількість коржиків і начинку в різних посудинах - нехай кожен з дітей самостійно обере, з чим має бути його піца, і як саме прикрашена. Найкращому шеф-повару можна вручити невеличкий подаруночок. 

Ну а якщо ви хочете витратити мінімум зусиль на підготовку до дитячого свята і зробити його максимально цікавим и насиченим, оберіть для цього піцерію "Владам". Тут малечу не тільки частуватимуть найсмачнішою піцою й іншими стравами, а й проведуть для діточок професійний кулінарний майстер-клас з приготуання піци, млинців, вафель і вареників, а також безліч ціквих конкурсів. Завітайте на сайт http://pizza-vladam.com.ua/detskie-dni-rozhdeniya і дізнайтеся докладніше про дитячі свята в піцерії "Владам".

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас