Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Небезпека, яку ховає пральний порошок. Вибираємо засіб для прання дитячих речей (Частина 1)

Небезпека, яку ховає пральний порошок. Вибираємо засіб для прання дитячих речей (Частина 1)
 

Часто, коли в сім'ї народжується дитина, ми вперше задумуємось над питанням якості прального порошку, його впливу на наше здоров'я. Адже в домі, де є малюки, пральна машина працює чи не щодня. Зрозуміло, що потрібно змінити пральний порошок, придбати "дитячий", але як правильно його обрати? Чи може краще прати милом?



Справді, дане питання дуже непросте, адже реклама запевняє нас, що порошки для прання дитячих речей не містять небезпечних речовин, не викликають алергії, але чи можемо ми цьому довіряти? І повертатись до дідівських методів теж не хочеться…

Справа в тому, що основні компоненти усіх пральних порошків – це так звані поверхнево-активні речовини (ПАР). Дослідження цих речовин встановили, що вони мають шкідливий вплив на наш організм: порушують обмін речовин, ослаблюють імунітет, вражають мозок, печінку, легені, нирки, провокують алергійні реакції, навіть формулу крові змінюють.

В багатьох Європейських країнах використання ПАР у пральних порошках та інших засобах суворо заборонено, їх вміст не повинен перевищувати 2-7%. В Україні, нажаль, вони можуть складати аж 50-60%, в кращому випадку - 20%, решта - фосфатні добавки, які усувають жорсткість води, хімічні і оптичні відбілювачі, барвники, ароматизатори, і т. ін.

Фосфатні речовини, як не прикро, лише підсилюють токсичну дію ПАР, спричиняючи дуже глибоке їх проникнення в тканини. Таким чином, створюється вогнище постійної інтоксикації, молекули токсинів при контакті зі шкірою переносяться на її поверхню і швидко всмоктуються всередину: проникають в судини, та з кров'ю поширюються по всьому організму.

Усі ці факти мають насторожити нас, особливо, якщо йдеться про прання дитячих речей, адже маленький організм такий ніжний і вразливий! Варто більш скурпульозно вивчати етикетку прального порошку.

В продовженні статті читайте, на що варто звернути увагу при виборі дитячого прального порошку.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас