Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як зробити ліхтар з гарбуза для Хелловіну

Як зробити ліхтар з гарбуза для Хелловіну
 

Наближається свято Хелловін, яке з кожним роком набуває все більшої популярності у нас. Головний символ химерного свята – гарбузовий ліхтар (його ще називають ліхтарем Джека).



Як зробити такий ліхтар самостійно? – Дуже легко! Для цього Вам знадобляться:

• гарбуз (бажано рівненький, правильної форми; оберіть яскраво забарвлений гарбуз);

• маркер (фломастер);

• гострий ніж (зручно використовувати канцелярський);

• ложка;

• вата і спирт;

• свічка (згодиться будь-яка, але найзручніше буде встановити всередині ліхтаря плоску свічку «таблетку»).

Отже, приступимо…

Спершу підготуйте поверхню гарбуза, очистіть її від забруднень. Після цього потрібно очистити гарбуз зсередини. З допомогою маркера намалюйте коло (чи іншу фігуру) навколо плодоніжки гарбуза – оформлюємо «кришку» ліхтаря. Врахуйте, що діаметр її має бути таким, щоби туди легко проходила Ваша рука, адже попереду – видалення м’якоті. Вирізаючи кришку, тримайте ніж дещо під кутом (не вертикально), щоби потім кришка не провалювалася всередину ліхтаря, мала опору. В кришці потрібно зробити декілька маленьких отворів, щоби тепле повітря (від запаленої свічки) могло вийти через них (аби не підсмажити ліхтар зсередини).

Тепер необхідно видалити насіння та м’якоть зсередини гарбуза, це зручно робити з допомогою ложки. Максимально тонко потрібно видаляти м’якоть з тієї стінки гарбуза, яка потім стане «обличчям» ліхтаря (для того, аби зручніше було вирізати традиційну гримасу).

Наближається найбільш творчий етап – оформлення «виразу обличчя» ліхтаря. Продумайте, яким він має бути: страшним, чи, може, комічним. Спробуйте намалювати очі, ніс, рот маркером (не хвилюйтеся, якщо щось не вдасться – за допомогою ватки та спирту Ви зможете відкоректувати невдалі штрихи). До речі, якщо маркер погано малює по поверхні гарбуза – протріть її тією ж ваткою, змоченою в спирті.

Гримаса майбутнього ліхтаря Вас влаштовує – акуратно вирізайте всі її деталі по намальованому контуру.

Здається все… Але ліхтар ще не готовий до експлуатації: перед тим, як вставити в нього свічку та запалити її, гарбуз має трохи всохнути (на це знадобиться приблизно 10-12 годин). От після цього ліхтар вже 100% готовий!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас