Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідеї для осінньої сімейної фотосесії

Ідеї для осінньої сімейної фотосесії
 

Осінь потроху вкриває ліси та парки золотим килимом: краса неймовірна! І ви просто зобов’язані закарбувати кілька кадрів для сімейного архіву. Осінні пейзажі якнайкраще сприяють створенню романтичного, теплого, затишного образу, саме тому особливо гармонійними на тлі золотої природи є весільні фотосесії, love story, а також сімейні фото з дітьми.



Отже, найближчими погожими вихідними, всією сім’єю - на прогулянку в осінній парк чи ліс. Не забудьте прихопити деякі реквізити і, звісно, фотоапарат!

Щодо реквізитів, це можуть бути повітряні кульки, мильні бульбашки, симпатичний пледик (який можна буде простелити на опалих листках), якщо їдете машиною, або маєте коляску – захопіть кілька невеличких яскравих подушечок, корзинку з фруктами, термос з чаєм, м’яч, яскраві книги чи улюблені іграшки малюка (можете навмисне приберегти для фотосесії нову іграшку, якої маля ще не бачило, тоді гарантовано матимете декілька вдалих кадрів здивованого і щасливого дитячого личка, адже малюки не завжди хочуть позувати, це зрозуміло). Також, на фотосесію можна взяти домашнього улюбленця (собаку чи кота), фото дітей з тваринами завжди виглядають дуже мило і кумедно, адже й перші і другі – дуже безпосередні і щирі.

Ви на місці? – Починайте творити!

Простеліть плед, покладіть кілька подушок, поставте корзинку (фрукти можна розкласти, наче вони висипались), все має виглядати невимушено, ніби ви просто відпочиваєте на сімейному пікніку (а не рівненько розклали все, як для виставки). Спілкуйтеся, пийте чай, обнімайте, голубте свого малюка, розглядайте разом нову іграшку чи книжку. Проявляйте емоції, нехай фотограф фіксує ці щасливі моменти, від яких іде непідроблена щирість.

Можна зробити кілька індивідуальних дитячих знімків: посадіть маля на пледик, притрусіть навкруги багряними осінніми листочками. Дайте один листочок в руки малечі, поки вона його вивчатиме, матимете нагоду зробити кілька кадрів. Можна сплести віночок з осінніх листків і покласти його на дитячу голівку, в цей час захопити увагу дитини мильними бульбашками, які ви пускатимете. Також, малюк може з захопленням реагувати на листопад, влаштований вами (ви, зрозуміло, маєте знаходитись поза кадром, а листочки (бульбашки) летіти на дитину). На індивідуальних світлинах робіть крупні плани – вони завжди дуже виграшні, коли йдеться про дитячу фотосесію: миле дитяче личко, сповнене радістю і здивуванням, - саме крупний план передасть всі емоції в деталях. До речі, якщо у вас є собака (кіт) і він дружить з малюком, посадіть його біля дитини, та зафіксуйте кілька кумедних моментів, адже малюк, напевне, реагуватиме на домашнього улюбленця, захоче його погладити. Ловіть моменти, шукайте незвичайні сюжети і ракурси, і ви будете нагороджені за терпіння чудовою фотографією.

Фотографуючи дитину, маєте опуститися на рівень її очей, а не робити знімки з висоти свого росту (так будуть порушені пропорції тіла маляти, фото не вдасться). Можете спробувати й інший ракурс: ляжте біля малюка, який сидить і з цікавістю щось розглядає, і зробіть знімок з нижньої точки. Не натискайте кнопку фотоапарата стихійно, спершу скомпонуйте кадр, наведіть різкість, тоді покличте малюка, аби привернути його увагу, або попросіть «асистента» це зробити та фотографуйте.

Ефектними будуть фото, зроблені в динаміці: пограйте з м’ячем, стоячи по коліна в багряному листі, якщо малюк вже трохи старший, вміє ходити, візьміться за руки (тато – малюк – мама) та пробіжіть по опалих листках, збурюючи їх, а фотограф зафіксує ці кадри разом з вашими емоціями.

Дуже теплими є кадри, на яких мама і тато наче на задньому плані (не у фокусі), а малюк попереду (у фокусі). Наприклад, мама з татом п’ють чай, сидячи на пледі, мама схилила голову на татове плече, вони ніби спостерігають за малюком, який вже досить самостійний, в той час, як малюк стоїть ближче до фотографа, зайнятий розгляданням осіннього листка, або грається повітряною кулькою, возить вантажівку, навантажену шишками, каштанами, горіхами… Словом, фантазуйте!

І не так важливо: з вами професійний фотограф, чи за фотографа сьогодні ваша подруга, і чи маєте ви дзеркальну камеру, або «цифромильничку». Будьте природними і розкутими, проявляйте емоції, насолоджуйтесь погожим днем, проведеним в колі сім’ї, а ще додайте трішки фантазії, творчості, тоді світлини обов’язково будуть яскравими!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас