Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Заморожуємо овочі на зиму

Заморожуємо овочі на зиму
 

Щедра осіння пора дарує нам широке різноманіття овочів - скарбничку вітамінів, які підтримуватимуть наш організм протягом довгої зими. Щоби максимально скористатися дарунками благодатної пори, маємо, звісно, споживати більше свіжих плодів протягом сезону, а ще, спробуйте заморозити овочі!



Заморожування продуктів - корисна практика, адже вони зберігають вітаміни, поживні речовини та смакові властивості. Із заморожених овочів взимку можна буде готувати супи, рагу, підливки, фарширувати їх і т. ін. До речі, спосіб заморожування варто обирати в залежності від того, для яких цілей Ви це робите.

Якщо овочі (баклажани, кабачки, болгарський перець) Ви плануєте взимку фарширувати, то заморожувати їх краще цілими: вимийте овочі, витріть насухо, помістіть до пакета (чи посудини) і покладіть в морозильну камеру. Якщо ж овочі Ви плануєте використовувати для приготування супів, рагу і т. ін., то після миття та сушіння поріжте їх, розділіть на порції та заморозьте. Зелень також зручно заморожувати порційно (в порції - стільки зелені, скільки знадобиться, приблизно, для приготування супу, салату, рагу...). Якщо заморозити всю зелень разом, одним пучком, то при розділенні вона сильно кришитиметься. Спробуйте комбінувати: в одну порцію покладіть, наприклад, по гілочці петрушки, кропу, селери...

Коли Ви плануєте заморозити помідори, спершу ошпарте їх окропом і зніміть шкірку, а вже тоді заморожуйте (із розмороженого помідора важко зняти шкірку). Гарбуз перед заморожуванням теж потрібно ошпарити (вже порізаний на кубики), інакше при розморожуванні він зм'якне і втратить багато рідини.

Деякі овочі перед заморожуванням потрібно проварити до напівготовності: квасолю, цвітну капусту, горошок.

Є такі овочі, які не варто заморожувати через великий вміст рідини в них (кабачки, огірки).

Овочі найкраще зберігатимуться при сухому заморожуванні (при -18-20°С).

І на останок, не потрібно розморожувати овочі перед приготуванням страв із них, бо тоді вони втратять сік, а з ним і поживні речовини. Одразу починайте готувати страву: відправляйте овочі до каструлі з кип’ячою водою чи на розігріту сковорідку.

Нехай у Вас все вдасться!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас