Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Зимові забави – катаємося з гірки

Зимові забави – катаємося з гірки
 

Зима потроху наближається, не тільки за календарем, але і по погоді. А значить, скоро настане час для справжніх зимових розваг. А поки що у нас є час трохи підготуватися до них. Найпоширенішою зимовою забавою є катання з гірки, значить, з цього і почнемо. Про те, як можна кататися, чим і як убезпечити своє чадо під час зимової розваги, ми розповімо далі.

Вибираємо санки

Сьогодні існує величезний вибір найрізноманітніших засобів для катання з гірки. Серед них ви можете знайти як традиційні санки, так і пластикові моделі на подобу ковшів, і навіть надувні санки, які взимку можуть виконувати роль санок, а влітку – ватрушки для водних розваг.

Кожен з них має свої переваги і недоліки. Так, класичні санки з одного боку дуже зручні для катання по двору або вулицями, а от що стосується гірок, то подібна конструкція дуже нестійка. При чому, чим вищі санки, тим більша ймовірність того, що ваш малюк впаде з них. До того ж, такі моделі мають залізну підставу, яка може не тільки порвати одяг, але і нанести травми дитині.

Пластикові моделі санок в цьому плані більш безпечні, плюс – вони щільно прилягають до землі, завдяки чому дуже стійкі. Мінус цих моделей в тому, що, як і будь-які інші вироби з пластику, вони швидко ламаються, і взимку одними такими санками вам не обійтися. Крім того, пластик досить тонкий, і, скочуючись з гірки в таких санках, відчуваються буквально усі купини, так що синців після таких забав не уникнути.

Надувні санки, напевно, найкращий варіант саме для катання з гірки. Вони стійкі, добре амортизують удари, зносостійкі і не містять гострих елементів. Катання на таких санках убезпечить вашого малюка від зайвих травм і синців.

Вдягаємося

Катання з гірки – це постійна біганина на гірку і спуск з неї. Значить, для відмінного проведення часу, вашій дитині доведеться дуже багато рухатися, тому одяг для катань не повинен утрудняти рухів або бути занадто важким. Для цих цілей найкраще підійде дутий комбінезон, який не допустить потрапляння снігу під одяг. При цьому він пропускає повітря, не даючи маляті перегріватися, і не пропускає вологу. Або комплект з дутої курточки і штанів також може стати відмінним варіантом, головне – щоб вони добре зберігали тепло, не промокали і не обмежували рухів.

Взуття повинна мати прогумовану підошву, яка не пропускає вологу, інакше застуди вам не уникнути, при цьому бути міцною і зручною. Чи варто говорити, про те, що руки обов'язково повинні бути захищені рукавичками, а якщо ви збираєтеся кататися довго або далеко від дому, то краще прихопити змінну пару рукавичок, які після розваг зігріють руки дитини, тому як перша пара обов'язково промокне.

Вибираємо гірку

Вибираючи гірку для катання, зверніть увагу, щоб вона не виходила на проїжджу частину, не закінчувалася водоймою або парканом. Краще вибирати відкритий схил без дерев, кущів, купин, каміння та інших перешкод. Перед тим, як пустити дитину кататися на гірці, огляньте уважно спуск, щоб на шляху не зустрічалися скло, гострі і колючі предмети, які можуть поранити малюка.

Діти просто обожнюють круті схили, та все ж якщо вашій дитині ще немає 5 років, тоді варто віддати перевагу пологішій гірці, кут якої не перевищує 20 градусів, для дітей старшого віку можна вибрати більш крутий спуск – до 30 градусів. Більш круті гірки небезпечні, тому, чи пускати дитину на таку гірку – вирішувати тільки вам.

Бажаємо вам веселих покатушок цієї зими!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас