Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обираємо горщик для малюка

Обираємо горщик для малюка
 

Поява горщика в житті малюка – важливий момент, адже дитина переходить на новий етап, поступово прощаючись із підгузниками, вчиться розпізнавати і контролювати свої природні потреби. Зазвичай горщик з’являється в домі тоді, коли малюк вже почав впевнено сидіти, нехай він ще не вміє сповістити про бажання сходити в туалет, але знайомство з горщиком потроху відбувається.



Отже, наступив момент, коли горщик необхідний і Вашому малюку? А який обрати, адже асортимент такий широкий! На що звернути увагу?

Розпочнемо з того, що горщики бувають круглої форми та дещо витягнутої, яка нагадує сідло. Часом звичайні, круглі горщики вставляються в спеціальне сидіння (з підлокітниками, спинкою і т. ін.), тоді це справді зручно для малюка і для мами, адже на такому горщику комфортно сидіти, він достатньо стійкий і його легко мити (горщик виймається, не потрібно нести усю конструкцію до ванни, аби її помити). Єдиний момент, який може підвести: при виборі горщика зі стільцем, уважно простежте, чи щільно горщик заходить у стілець,чи не утворюються щілинки, у які малюк може потім пропхати пальчик, або ж боляче ущипнути попку.

Горщики у формі сідла мають анатомічний вигин, також вони мають спинку для зручності і безпеки крихітки, інколи вони бувають з виступом попереду, який не дає звести ніжки, що є особливо зручно для хлопчиків (адже коли нічки зведені, може так трапитись, що справу буде зроблено за межі горщика).

Купуючи горщик для дитини, орієнтуйтеся, насамперед, на основні вимоги: горщик має бути зручним для сидіння, стійким (!), виготовленим із легких і нетоксичних матеріалів, мати абсолютно гладку поверхню, без гострих кутів і шершавих деталей. Врахуйте, також, що для хлопчика більш зручним буде, власне, горщик у формі сідла (дещо продовгуватий), а «дівочий» горщик може бути і круглим (зрозуміло чому).

Окрема тема – музичні горщики (які відтворюють мелодію після того, як дитина зробить свої справи), горщики-іграшки у формі автомобілів, тварин та ін.. Педіатри і психологи із настороженістю ставляться до таких «примочок», адже дитина має чітко розуміти, яке призначення горщика: щоб у нього справляти свою нужду (а не гратися, естетично розвиватися, слухаючи музику і т. ін.). Купуючи дуже вигадливий, екстраординарний горщик, можете спровокувати у майбутньому проблеми, коли дитина піде у дитячий садок і не захоче сісти на звичайний, «стандартний» горщик.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас