Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємось до Нового року: варіації на тему «Олів’є»

Готуємось до Нового року: варіації на тему «Олів’є»
 

Знову повертаємось до теми Нового року, яка є дуже актуальною зараз. Ми вже говорили про шампанське, без якого важко собі уявити новорічний стіл, а в сьогоднішній статті сконцентруємо увагу на більш ніж традиційному для новорічного столу салаті «Олів’є». Цей нехитрий салат в деяких сім’ях став вже просто символом новорічних свят, без якого і Новий рік – не Новий рік.



Не будемо заглиблюватись в історію, чому так сталося, але пропонуємо Вашій увазі наступні рецепти: класичний «Олів’є» для тих, хто ще не знайомий зі смаком символу Нового року (можливо, і такі знайдуться ;)), або для тих, хто хоче звірити свій домашній, традиційний рецепт із класичним; салат «Олів’є» за старовинним рецептом, який внесе новизну у Ваше традиційне Новорічне меню, додасть нових оригінальних ноток знайомому смаку; рецепт рибного «Олів’є» , який не залишить байдужими тих, хто надає перевагу рибі над м’ясними продуктами; та рецепт домашнього майонезу, без якого «Олів’є» не буває, для тих господинь, які не довіряють магазинним соусам, воліють контролювати процес їх виготовлення особисто.

Традиційний «Олів’є»

Інгредієнти:

5 яєць
7 середніх картоплин
велика морквина
200 г консервованого зеленого горошку
2 солоних огірки
150 г вареної ковбаси
невелика цибулина
майонез
сіль, чорний перець

Яйця зваріть на круто, також відваріть моркву, картоплю. Все це почистіть та наріжте невеликими кубиками. Солоні огірки та ковбасу також поріжте такими ж кубиками. Всі інгредієнти з’єднайте, додайте дрібно порізану цибулю, горошок (попередньо його варто сполоснути на друшляку під протічною водою, та дати добре стекти). Посоліть, додайте перець та заправте все майонезом.

Для того, аби наповнити традиційний смак новою ноткою, спробуйте додати ще один інгредієнт: кисло-солодке яблуко (середнього розміру, очищене і нарізане такими ж кубиками).

Також, замість ковбаси Ви можете використати будь-яке м'ясо, зокрема дуже гармонійно з іншими інгредієнтами салату поєднується курятина. Звісно, усі ці варіації зроблять Ваш «Олів’є» дуже вишуканим, але він уже не буде традиційним.

Салат «Олів’є» за старовинним рецептом

Інгредієнти:

2 курячі грудинки
200 г креветок (або ракових шийок)
4 невеликі картоплини
2 свіжих та 2 солоних огірки
3 яйця
жменя оливок
листя салату
майонез, зелень, сіль та перець

Відварену грудинку та картоплю, огірки та оливки наріжте кубиками, а відварені яйця – вздовж на вісім частин. Змішайте курку, картоплю, огірки та оливки і заправте все майонезом. На листя салату викладіть заправлений «Олів’є», прикрасьте яйцями, креветками і зеленню.

Рибний «Олів’є»

Інгредієнти:

велика морквина
4-5 середніх картоплин
невелика цибулина
100 г консервованого зеленого горошку
1 велике яблуко
1 копчена скумбрія
сіль, чорний перець, майонез

Наріжте кубиками відварену картоплю та моркву, дрібно нашаткуйте цибулю. Яблуко очистіть і теж поріжте кубиками, горошок промийте та дайте стекти зайвій рідині. Скумбрію очистіть від шкіри та кісток, поріжте невеликими кубиками. З’єднайте усі інгредієнти, посоліть, поперчіть, заправте майонезом.

А тепер, як і обіцяли, пропонуємо Вам рецепт домашнього майонезу, який Ви зможете використати для приготування Вашого «Олів’є» чи інших страв. Спробуйте!

Соус «Майонез»

Інгредієнти:

1 жовток
1 ч. л. гірчиці
2-3 ч. л. соку лимона
¼ ч. л. солі
200 мл рафінованої олії

Збийте вінчиком жовток, сіль, гірчицю і лимонний сік (3-4 хвилин). Продовжуючи збивати, додавайте тонкою цівкою рафіновану олію. Має утворитися однорідна емульсія.

Смачного! Нехай свято вдасться!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас