Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

The Telegraph: Шість найвідоміших міфів про здоровий спосіб життя

Здоров'я

Британське видання The Telegraph вирішило розвіяти шість найпоширеніших міфів, які стосуються здорового способу життя.
Перший міф, як пише видання The Telegraph, стосується того, що люди повинні випивати вісім стаканів води на день, і таким чином, позбавлятися від токсинів. Проте, за словами експертів, це твердження повністю не відповідає дійсності - насправді, людині необхідно всього від 750 до 1000 мл (літр) води на день.

Міф другий стосується того, що, споживаючи певну їжу, можна уберегти себе від раку. Але головним чинником, який впливає на вірогідність захворювання, пише The Telegraph, є вік: чим старше стає людина, тим більш уразлива вона для захворювання. Хоча медики не заперечують, що правильне харчування і фізичні вправи можуть внести істотний вклад у здоров´я людини.

Третій міф, який не відповідає дійсності, стосується того, що якщо людина хоче схуднути, то вона повинен уникати вуглеводів. Згідно інформації Food Standards Agency, крохмалиста їжа стає загрозою для стрункої фігури лише тоді, коли до неї додавати масло, маргарин або крем.

Четвертий міф стосується того, що гоління призводить до посиленого росту волосся. Але як пише The Telegraph, поширювати цей слух вигідно лише виробникам засобів для видалення волосся, але насправді гоління не приводить до того, що волосся зростає швидше або стає товщим.

П´ятий міф: погане харчування і недотримання правил гігієни призводять до появи вугрового сипу. Усі лікарки підтверджують, що головним чинником для появи акне є підвищене вироблення гормонів, тому для лікування акне в першу чергу виписують ліки, і вже потім рекомендують поліпшити харчування. Проте це не означає, що здорова їжа і косметичні засоби не допоможуть впоратися з шкірними проблемами.

Міф шостий каже про те, що очищення організму від токсинів - це вірна дорога до здоров´я. Але, як заявляють автори книги Trick or Treatment: native Medicine on Trial, людському організму потрібні прості фізичні вправи і достатньо води, щоб привести організм у порядок. Усі останні процедури по очищенню організму від токсинів, які за чималі гроші пропонують клініки на заході, є зайвою тратою часу і грошей.

Раніше вчені з університету Індіани розвіяли міфи про те, що мобільні телефони заважають нормальній роботі медичного устаткування, а зір людини слабшає, якщо читати при поганому освітленні.

За матеріалами Корреспондент.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Що варто знати про креми і сироватки з ретинолом?

Якщо ви опитаєте цілу групу дерматологів і б'юті-експертів, всі вони зійдуться в двох найважливіших речах: сонцезахисний крем – найважливіший антивіковий продукт, а ретинол – другий за значимістю.

Як зробити шрами не такими помітними?

Будь у вас шрами від акне або розтяжки, старі рубці або свіжа рана, яка обіцяє «порадувати» шрамом, ви можете дещо зробити, щоб ці дефекти шкіри були менш помітними.

Догляд за шкірою під час вагітності: найкращі поради від дерматологів

Ставши майбутньою мамою, ви помітите, як прекрасно змінюється світ навколо вас: ви думаєте про облаштування дитячої, ваш чоловік по-справжньому дбає про вас, ваші друзі в захваті від вашого нового стану, а ви самі світитеся зсередини. Але стривайте... Що це? Вас посипало? З'явилися розтяжки? А ще те, що називається «маскою вагітності»?

Лазерні процедури, які допоможуть підготуватися до літа

Якщо ви хочете якісно освіжити і омолодити свою зовнішність до літа, складно знайти більш ефективний спосіб зробити це, ніж за допомогою лазерних процедур. Ніякого болю, мінімальний період відновлення та, що найважливіше, мінімум витраченого часу на косметичні сеанси, які зроблять вашу шкіру бездоганною – ви неодмінно оціните всі ці переваги лазерної косметології, якщо звернетеся до грамотних фахівців.