Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ідея для новорічного та різдвяного столу: торт «Ялиночка»

Ідея для новорічного та різдвяного столу: торт «Ялиночка»
 

Наближаються новорічні та різдвяні свята - світла, радісна пора, коли родини збираються за одним столом, коли друзі навідують друзів, коли оселі наповнюються веселим сміхом і теплом сердець. Звичайно, в Ваш дім також прийдуть родичі і друзі, близькі Вам люди, яких Ви, природно, прийматимете та частуватимете від усього серця. Хочеться приготувати щось смачне і оригінальне, а якби ще й тематичне…



Пропонуємо Вашій увазі рецепт смачного десерту, який, гарантуємо, оцінять Ваші гості: торт «Ялиночка». Це бісквітний торт із шоколадним масляним кремом, який, окрім того, що дуже смачний, ще й виглядатиме оригінально і святково, адже порційні шматки його можна оформити у вигляді симпатичних ялиночок. Спробуйте!

Торт доволі простий у приготуванні.

Інгредієнти

Для бісквітного коржа:

5 яєць
200 г цукру
щіпка солі
15 г ванільного цукру
150-170 г борошна (скільки візьме тісто)

Для крему знадобляться:

200 г вершкового масла
100 мл молока
1 яйце
150 г цукру
1,5 ст. л. какао

Для просочування коржів:

4 ст. л. цукру
6 ст. л. води
2 ст. л. коньяку (лікеру)

Для оформлення торту:

30 г вершків
30 г вершкового масла
1 скл. цукрової пудри 15 г ванільного цукру
100 г шоколаду
харчовий барвник (зелений колір)
різнокольорова кондитерська глазур(кульки)

Спершу займемося приготуванням бісквітного коржа. Відокремте жовтки від білків, білки збийте зі щіпкою солі в стійку піну. Продовжуючи збивати, додайте до білків 100г цукру (половину від загальної кількості). Жовтки розітріть з рештою цукру, додайте ванільний цукор. Після цього до жовтків просійте борошно, поступово вимішуючи тісто до однорідності. На сам кінець обережно введіть збиті білки, акуратно перемішуючи все дерев’яною лопаткою в напрямку згори вниз.

Розігрійте духовку до 180°С. Тісто вилийте у змащену вершковим маслом і застелену пергаментним папером форму для випікання. Випікайте корж 40–45 хвилин (намагайтеся не відкривати духовку без потреби). Щоби перевірити готовність, проколіть корж зубочисткою в кількох місцях: якщо на ній не залишиться слідів сирого тіста – бісквіт готовий! Щоби торт був пишним, не осів від різкого перепаду температур, залишіть його в духовці до повного охолодження.

Тим часом займемося кремом: яйця розітріть з цукром, додайте молоко і какао – все ретельно перемішайте. Отриману суміш поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Розм’якшене вершкове масло збийте, поступово помішуючи, додайте до масла охолоджену шоколадну масу.

Сироп для просочення коржів готується наступним чином: розчиніть цукор у воді, доведіть суміш до кипіння, зніміть піну і остудіть. Додайте коньяк і ретельно перемішайте сироп.

Після того, як бісквіт повністю остигне, розріжте його на дві частини. Просочіть обидві частини бісквіта коньячним сиропом, змастіть кремом і акуратно їх з’єднайте.

Приготуйте глазур: на середньому вогні нагрівайте вершкове масло із вершками (поки масло повністю не розтопиться). Помішуючи, додайте цукрову пудру і ванільний цукор. Зніміть з вогню, додайте харчовий барвник і збийте міксером до однорідності. Отриманою глазур’ю (за допомогою кулінарного шприца) намалюйте порційні ялинки (стільки, на скільки шматочків Ви різатимете торт). Прикрасьте ялинки різнокольоровими кульками з кондитерської глазурі і присипте все цукровою пудрою. Плитку шоколаду поламайте на невеличкі прямокутники і вставте по колу в торт (між коржів, у вигляді ялинкових стовбурів).

Поставте торт на 2 години в холодильник.

Смачного! Нехай свято вдасться!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас