Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Гардероб майбутньої мами: які речі варто купити під час вагітності

Гардероб майбутньої мами: які речі варто купити під час вагітності
 

Під час вагітності організм майбутньої мами переживає безліч фізичних змін. Ви стрімко набираєте вагу, а ваш животик стає все більшим з кожним днем. Саме тому таким актуальним стає питання гардеробу майбутньої мами. Звичайно ж, у період вагітності ви не зможете носити більшість свого звичайної одягу, вам доведеться оновити свій гардероб. Але на що саме варто витратитися майбутній мамі?

Спідня білизна

Через гормональні і фізіологічні зміни під час вагітності ваші груди будуть збільшуватися, і це може супроводжуватися неприємними і навіть болючими відчуттями. Відповідно, звичайні бюстгальтери і вже тим більше моделі а-ля push-up перестануть бути для вас комфортними, крім того, через них ви можете страждати від маститу. Тому майбутнім мамам рекомендується віддати перевагу комфортним бюстгальтерам з м'якою чашкою або спеціальним бюстгальтерам для вагітних.

Не менш важливо оновити і трусики. Під час вагітності рекомендується носити бавовняну нижню білизну, що дозволяє тілу «дихати». Таким чином, ви зможете мінімізувати ризик появи вагінальних інфекцій. З тією ж метою майбутнім мамам рекомендується міняти білизну частіше, ніж зазвичай. Розмір трусиків повинен вам підходити і бути комфортним для постійно зростаючого животика. Щоб уникнути дискомфорту, пов'язаного із зростанням животика, надягайте трусики так, щоб резинка була під животом.

Шкарпетки і колготки

Набряклість ніг – поширений симптом під час вагітності. То ж майбутнім мамам рекомендується купляти колготки для вагітних з підтримуючими вставками в районі живота і стегон. Як правило, такі колготки набагато більш комфортні в носінні, не розтягуються і добре зберігають форму, а також дозволяють тілу дихати. Спеціальні носочки та гольфи для вагітних з компресійними властивостями – також хороше капіталовкладення. Вони не тільки мінімізують набряклість, але і допоможуть зберегти здоров'я кровоносних судин на ногах, і зняти з м'язів зайве навантаження.

Штани

Купуючи нові джинси під час вагітності, переконайтеся, що ви можете в них вільно рухатися. Джинси також краще вибирати з мінімальним вмістом синтетики або зовсім без неї, адже ваше тіло повинно добре «дихати». Також хорошим варіантом стануть легінси, але дуже важливо, щоб вони не були надто тісними. В ідеалі ж ви можете придбати джинси, брюки і штани для вагітних, які забезпечать вашому тілу максимум комфорту.

Футболки, светри, сорочки

Такі речі, як футболки та светри, не обов'язково купувати в магазинах для майбутніх мам. Просто пройдіться по улюблених магазинчиках і виберіть декілька бавовняних футболок, м'яких бавовняних або вовняних светрів, а також сорочок з натуральних матеріалів, які відповідають вашому новому розміру. І знову-таки, пам'ятайте: жодна з цих речей не повинна сидіти на вас дуже тісно!

Взуття

Під час вагітності ви можете зіткнутися не тільки з проблемою набряклості, але і з тим, що ваші суглоби починають слабшати. Тому майбутнім мамам дуже важливо носити добре, зручне, дихаюче взуття без каблука. Як відомо, нога жінки збільшується в розмірі за період вагітності на 0,5-1 розмір. Тому вам, швидше за все, доведеться купити нове взуття. Відмовтеся від каблуків і зробіть вибір на користь взуття на плоскій підошві з гарною підтримкою стопи. А якщо вам некомфортно на плоскій підошві, то каблук близько 3 см також стане гарним вибором.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас