Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Спеції, які допомагають тримати фігуру у формі

Спеції, які допомагають тримати фігуру у формі
 

Чи знаєте Ви про те, що деякі спеції допомагають нам тримати вагу на бажаному рівні без зайвих зусиль? Секрет у їх здатності забезпечувати високу швидкість метаболізму, а отже вони допомагають нам оперативніше спалювати зайві калорії. А ще, вживаючи деякі спеції, легше скоротити споживання солі, яка затримує рідину в нашому організмі і надмірна пристрасть до якої є шкідливою.



Отже, в сьогоднішній статті ми поговоримо про спеції, які допомагають нам бути у формі.

Імбир вже давно став дуже популярним у нас, зокрема - завдяки своїм лікувальним якостям. Вживаючи, наприклад, імбирний чай, Ви не лише насолоджуєтесь приємним смаком і займаєтесь профілактикою застудних захворювань, а й дбаєте про свою фігуру, адже імбир дещо пригнічує апетит і позитивно впливає на травний тракт.

Гірчиця позитивно впливає на обмін речовин, сприяє швидшому спаленню жиру в нашому організмі.

Чорний перець, виявляється, теж допомагає нам бути у формі, адже містить елемент, який перешкоджає утворенню жирових клітин і тримає у нормі рівень холестерину в крові (піперин).

Куркума також займає почесне місце серед корисних для нашого організму спецій, вона, зокрема, не дає печінці запасати надлишковий жир, а також володіє багатьма іншими, корисними для нас якостями (завдяки своєму цінному складу - містить антиоксидант бета-каротин).

Спеції, які допомагають підтримувати стабільний рівень цукру в крові, відповідно вгамовуючи напади голоду – кориця і кмин. Вони, також, покращують травлення.

Ще одна спеція, яка допомагає боротися з відчуттям голоду, яке часто переслідує тих, хто обмежуєте себе у їжі і чиї порції на тарілці дуже мізерні – це коріандр. Мало кому відомо, що коріандр є і сечогінним засобом, який допомагає виводити токсини з нашого організму.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас