Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Зимові рецепти страв із квашеної капусти

Зимові рецепти страв із квашеної капусти
 

Квашена капуста – зимовий делікатес №1, це справжня скарбниця вітамінів, яких нам так не вистачає взимку. Споживаючи її, ми зміцнюємо імунітет, піклуємось про серцево-судинну систему, а ще – про фігуру дбаємо, адже квашена капуста регулює обмін речовин.



Не всім подобається смак квашеної капусти, але додайте трішки фантазії, і Вам вдасться приготувати кулінарний шедевр навіть із найпростіших інгредієнтів!

Курка під квашеною капустою

2 курячих філе
200 г квашеної капусти
жменька сушених грибів
1 цибулина
лавровий листок, духмяний перець, сіль, чорний мелений перець

Гриби замочити на 10 годин, відварити (грибний бульйон не зливати), порізати. На деко викласти дрібно посічену квашену капусту, гриби, духмяний і чорний мелений перець, влити трохи води, накрити деко фольгою, акуратно защипавши краї. Поставити у нагріту до 180°С духовку на 10 хв. Філе порізати на шматки, посолити, поперчити і підсмажити на середньому вогні з обох сторін до золотистого кольору. Дістати капусту з духовки, викласти зверху куряче м'ясо і порізану півкільцями цибулю, долити трохи грибного бульйону, знову накрити деко фольгою і відправити в духовку ще на 30-40 хв.

Салат із квашеної капусти з чорносливом

500 г квашеної капусти
жменька чорносливу
1 середня морквина
1 середня цибулина
болгарський перець
сіль, перець, цукор, олія для заправки

Капусту ретельно відцідити від соку, моркву почистити і натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати, перець і чорнослив також подрібнити (невеликими смужками). Усі складники змішати, заправити олією, поперчити, трішки посолити та додати щіпку цукру.

Капустяні деруни

500 г квашеної капусти
500 г картоплі
1 велика цибулина
1 яйце
50-70 г борошна
сіль, чорний перець до смаку

Картоплю почистити, натерти на крупній тертці, змішати із квашеною капустою (ретельно відцідженою від соку), сирим яйцем, натертою на дрібній тертці цибулею, додати борошно, сіль та перець, ще раз перемішати. Обсмажувати на розігрітій сковороді з обох сторін.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас