Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Їжте ківі і не хворійте!

Їжте ківі і не хворійте!
 

Всі знають про те, що лимони доцільно вживати для профілактики застуди і грипу, а також у боротьбі з цими недугами, адже даний цитрус містить вітамін С. А чи знаєте Ви про те,що лимон є далеко не лідером за вмістом аскорбінової кислоти, яка так необхідна нашій імунній системі?



Зокрема, ківі містить втричі більше вітаміну С, ніж популярний лимон. Один середній плід ківі має в собі добову норму цього вітаміну. Це означає, що екзотична ягода корисна не лише для профілактики і лікування застуди, а й позитивно впливає на серцево-судинну систему, адже вітамін С проникає в стінки судин і зміцнює їх; ківі містить велику кількість антиоксидантів, а ще - запобігає утворенню внутрішньосудинних тромбозів, адже сприяє розрідженню крові; при регулярному вживанні ківі знижується ризик виникнення серцевих захворювань в декілька разів.

Два-три ківі на день знижують рівень поганого холестерину в крові І це ще не кінець переліку усіх корисних властивостей плоду. Ківі добре очищає кишечник, адже містить велику кількість грубої клітковини. Містить ківі і вітаміни групи В, вітамін Е, фосфор, кальцій, калій, залізо, ягода корисна і при дефіциті йоду в організмі, при гіпертонії, ожирінні.

Зважаючи на високий вміст органічних кислот, ківі протипоказаний до вживанням тим, хто має підвищену кислотність шлунка та інші шлункові недуги. Та й людям, які не страждають від подібних проблем, не рекомендується з’їдати більше двох зелених плодів на добу.

Не бажано вживати ківі (як і інші фрукти та ягоди) одразу після основного прийому їжі, адже кислота, яка у ньому міститься, запускає процес бродіння, що негативним чином впливає на травлення і засвоєння корисних речовин із плоду. Оптимальний варіант - вживати фрукти та ягоди за 1,5-2 години до, або після основного прийому їжі.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас