Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Тріщини на губах: чому вони виникають і як зарадити проблемі? (частина 1)

Тріщини на губах: чому вони виникають і як зарадити проблемі? (частина 1)
 

Тріщини на губах – неприємна проблема, яка переслідує нас із настанням осінньо-зимового періоду. Морозяна і вітряна погода, пересушене повітря в приміщенні, - на усі ці несприятливі чинники моментально реагує ніжна шкіра губ, вона починає лущитись, з’являються тріщинки.



Річ у тім, що на губах відсутній підшкірний жировий прошарок, а ще – немає сальних залоз, тому шкіра тут швидко зневоднюється, виснажується, на ній з’являються тріщинки, які можуть і кровити.

Тріскається шкіра губ і при вірусному захворюванні, яке супроводжується підвищеною температурою тіла, при інтоксикації організму, зневодненні. Також, тріщини на губах можуть вказувати на брак вітамінів в організмі (С, А, Е, В). Інколи, коли з’являється відчуття лущення, шкіра на губах починає тріскати, а ми ще більше погіршуємо стан справ, облизували губи, чи навіть обкушуючи шкірку на них (адже нам заважають дискомфортні відчуття). Справа в тому, що слина містить ферменти, які подразнюють слизову губ, а обкушування шкірки спричиняє утворення мікротравм – все це дуже загострює стан шкіри губ, призводить до появи ще глибших тріщин.

Бажаючи зарадити проблемі, найперше – позбудьтеся звички облизувати і обкушувати губи. Споживайте достатню кількість води, забезпечте надходження в організм необхідних вітамінів, включивши до раціону молочні продукти, яйця, рибу, бобові, горіхи (джерело вітамінів групи В), квашену капусту, ківі, шипшинові чаї (вітамін С), хурму, гарбуз (вітаміни А та Е), а гарбузове насіння і морепродукти збагатять організм цинком, який також потрібен нам у боротьбі з проблемою тріщин на губах.

В наступних статтях читайте рецепти народних засобів та домашньої косметики для виснаженої шкіри губ.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас