Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Які іграшки сподобаються новонародженому

Які іграшки сподобаються новонародженому
 

Іграшки для новонароджених покликані стимулювати ріст і розвиток крихітки: соціальний, емоційний, когнітивний, а також дрібну і велику моторику. І, незважаючи на те, що зараз ваша дитина така маленька і, здавалося б, нетямуща, є безліч способів розвивати її, граючи.

Які ж іграшки потрібні і неодмінно сподобаються вашому малюкові?

Небиткі дзеркала, особливо спеціальні, призначені для маленьких діток. Немовлятам дуже подобається дивитися на своє відображення в дзеркалі, хоч вони ще й не розуміють, що дивляться самі на себе. Ви можете показувати малюкові його відображення, запитуючи «Хто це в дзеркалі?».

Музичні іграшки. Зір вашого малюка все ще розвивається на відміну від його слуху. Насправді, дослідження показують, що дітки ще в маминому животику слухають музику на 20му тижні вагітності! Тому крихітці напевно сподобається все, що видає приємні звуки, від вашого плеєра до музичних іграшок – немовлятам дуже подобається послідовність м'яких, приємних звуків.

Іграшки з різними текстурами. Це можуть бути і всілякі брязкальця, і м'які іграшки. Знайомтеся з різними текстурами (м'який, шорсткий, гладкий і т.д.). Якщо ваша дитина ще зовсім маленька, вона може поки не вміти хапати іграшки. Тому зараз для неї найкращим вибором стануть ті, на яких вона зможе лежати.

Причинно-наслідкові іграшки. Ці іграшки будуть відповідати на дії вашого малюка (світлом, рухами або музикою). Це можуть бути брязкальця на руки і ніжки. Також крихітці неодмінно сподобається крісло для немовлят з заспокійливою вібрацією і мобілем, на якому іграшки рухаються і видають звуки, якщо до них доторкнутися.

Яскраві і дуже контрастні іграшки. Це можуть бути м'які книги, знову ж таки, мобіль на ліжечку, колясці або кріслі для немовлят, і навіть іграшки, які потрібно брати в руки (навіть якщо ваш малюк все ще не вміє цього робити).

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас