Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

8 причин подорожувати з дітьми

8 причин подорожувати з дітьми
 

Подорожі – це завжди захоплююче, море емоцій і нових вражень, адже не дарма так багато людей по всьому світу полюбляють проводити свою відпустку в інших країнах. Але одна справа – подорожувати одному або вдвох з коханою людиною, і зовсім інша – з дитиною. Багатьох молодих батьків лякають можливі труднощі, пов'язані з подорожжю з дітлахами, тому вони звикли просто відмовляти собі в цьому. А даремно, адже подорож з дітьми теж може бути дуже захоплюючою і цікавою. Існує безліч хороших причин робити це всією родиною, і сьогодні ми розповімо вам, чому.

Хороші причини подорожувати з дітьми

1. Подорожі зміцнюють сімейні відносини. Якщо задуматися, сучасна сім'я проводить разом в середньому всього 3 години на день. Сучасний ритм життя неймовірно швидкий, щоденний графік у кожного з нас сильно перевантажений, плюс, все це супроводжується стресами. У підсумку, у нас немає ані часу, ані сил приділяти сім'ї більше уваги. Але хіба ви не хочете більшого? Проведіть відпустку всією сім'єю, відправившись в цікаву подорож – будучи день і ніч разом, ви зможете ще сильніше зблизитися і зміцнити сімейні стосунки. Адже нам усім іноді так цього не вистачає.

2. Подорожі розширюють горизонти. Усі батьки хочуть дати своїм діткам можливість повноцінного та всебічного розвитку. А що може ще більше розширити кругозір дитини, ніж поїздка в нове місто, країну? Нехай вам здасться, що для дітей це – тільки розвага. Насправді ж знайомство з новими місцями і культурами дає новий поштовх до їхнього розвитку, відкриває можливості, про які вони раніше навіть не замислювалися. В результаті, подорожі можуть вплинути на стиль життя, мислення і вибір кар'єри дитиною.

3. Подорожі вчать толерантності. Незважаючи на те, наскільки прогресивним стало наше суспільство сьогодні, все ж ми досі не можемо побороти деякі стереотипи. Під час подорожей ми знайомимося з новими культурами та іншим людським менталітетом, вчимося не засуджувати те, що нам здається незвичним або неправильним. Тому подорож – найцікавіший і найшвидший спосіб навчити дитину толерантності, розповісти про те, що краще звертати увагу на спільні риси людей, а не відмінності.

4. Подорожі вчать новим навичкам. Пакувати багаж, плануючи, що буде потрібно в поїздці, нести свою сумку самостійно, визначати свої місця в автобусі, поїзді чи літаку, фотографувати, знімати відео, спілкуватися з новими людьми... Всі ці навички самостійності ваша дитина отримає тільки в подорожі. У звичайному житті навряд чи у неї буде така можливість.

5. Подорож вчить грамотно поводитися з грошима. Як? У подорожі у вас фінанси обмежені, і ви повинні постійно рахувати, скільки ви можете витратити. У поїздці дітки навчаються обмежувати себе в грошах, вибирати, на що їх витратити, економити, щоб отримати бажану іграшку або покататися на атракціоні.

6. Подорож покращує здоров'я. У подорожі ми не тільки пробуємо нову кухню і знайомимося з новою культурою. Такий відпочинок позбавляє нас стресу, загартовує і оздоровлює. Адже, як правило, ми відпочиваємо в на морі або в лісі з чистим повітрям, харчуємося здоровою їжею і просто насолоджуємося життям, забуваючи про повсякденні проблеми. Як показує практика, дітки, які щорічно відпочивають у лісі або на морському узбережжі, хворіють набагато рідше.

7. Подорож і освіта. Вчити історію в школі – це одне, а бачити всі ці історичні місця своїми очима – справа зовсім інша. У цьому випадку історія оживає, і інтерес до неї у дитини виростає в рази.

8. Подорожі дарують відчуття незалежності. Саме на канікулах ваші дітки можуть вести себе як хочуть (в міру розумного, звичайно ж), поза межах «норми», і не замислюватися про те, як вони виглядають для оточуючих. А це – найкращий спосіб відпочити від повсякденного життя!

Як бачите, спільні подорожі можуть принести величезну користь і вашим діткам, і сімейним відносинам в цілому. Тому, подорожуйте частіше і беріть з собою свою дітвору!

А зробити плануввання і підготовку до подорожі максимально комфортною вам допоможе сайт bravotrain.com.ua, де ви зможете вибрати і придбати квитки на поїзд, не виходячи з дому. Зручна система пошуку і оплати та робота в режимі 24/7 дозволять зекономити чимало сил, нервів та часу, які ми зазвичай витрачаємо на придбання квитків у залізнодорожних касах!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас