Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: тридцять сьомий тиждень вагітності

37 тиждень вагітності
 

Ваша вагітність: 37 тиждень

Тепер ваша дитинка офіційно готова! Це означає, що тепер ви в будь-який момент можете нормально народжувати. Ця страшна, хвилююча ідея так і крутиться в голові. У вашого чоловіка, безсумнівно, те ж саме відчуття. Так що не бійтеся ділитися думками і насолоджуйтесь цими останніми тижнями (чи днями) разом.

Цікаво, що відбуватиметься з вашим тілом, дитиною та життям цбого тижня? Читайте далі…

Про що ви думаєте

«Я не можу їсти, я не можу спати, проте я дуже схожа на кита, якого викинуло на берег. Серйозно, невже ми майже впоралися з цим?»

Ваше тіло

Дитина вже повністю розвинена. То ж присядьте, відкиньтеся назад і випийте склянку лимонаду. Все найважче вже зроблено!

На огляді цього тижня ваш лікар чи акушер може зробити один тест, щоб дізнатися про те, як все протікає всередині. Не буду брехати, цей тест може бути неприємним. Але ж це не пологи! У вас перевірятимуть три речі: розширення (наскільки відкрита ваша матка), зрілість (на скільки м’яка ваша матка) та згладжування (наскільки тонка ваша матка). До того, як народжуватиметься дитина, ваша матка має бути відкритою до 10 см, м’якою, як шкіра в ротовій порожнині і повністю розгладженою.

Це нормально, якщо після тесту у вас з’являться коричнюваті плямки, але якщо помітите почервоніння чи стійкі плями – негайно зателефонуйте до лікаря.

Ваша дитина

Великі новини цього тижня: ви носите повністю сформовану дитину. Якщо пологи почнуться сьогодні, то в неї всі системи органів повноцінно функціонуватимуть. Ура!

Від цього тижня маля зростатиме вже не так швидко (це добрі новини для вашої матки). Але його кісточки все ще дуже м’які і гнучкі, вони міцнішатимуть після народження. Це також добрі новини для матки.

Але якщо маля вже готове до народження, то що ж воно досі робить там всередині? Воно тренується «жити ззовні», відпрацьовує рефлекси дихання, смоктання, випорожнення.. Єдине, в чому воно не може потренуватися – це кричати, коли воно голодне. Але це дитинка робитиме вже за кілька тижнів.

В цей момент діти різні в своїх розмірах, але пересічна довжина їх складає приблизно 19 -20 дюймів, а важать вони біля 2,7 кіло.

Ваше життя

Ви прибираєте і не можете зупинитися, ще раз думаєте перебрати речі у комірці? Це нормальний синдром для жінки на останніх порах вагітності, коли вона знаходить сили на те, щоб ідеально все влаштувати, неначе від цього залежить її життя.

Це чудовий період, щоб упевнитись, що в дитячій кімнаті все чисте і готове до того, щоб дитинка там жила і скрізь повзала. Частину енергіі «влаштування» направте на купівлю необхідних для дитини речей: серветки, пелюшки і т.д.

Навіть якщо ви почуваєтеся переповненою енергією, впевніться, що ви достатньо відпочиваєте. Ваші сили вам знадобляться при пологах.



* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як підготувати малюка до появи другої дитини

Поповнення у сім'ї – це завжди радість. Хіба що, окрім тих моментів, коли старші братики та сестри починають ревнувати маму до малюка. В останні роки ваша дитина була центром вашого світу, а тепер всю цю увагу і все це кохання їй доведеться ділити з малюком. Так, вам доведеться почати приділяти старшій дитині менше часу та уваги, але не варто через це панікувати.

Готуємося до батьківства: 16 порад майбутньому татові

Чи намагаєтеся ви до сих пір впоратися з шоком, чи чекали цього моменту вже кілька років, новина про те, що ви станете татом – це переломний момент в житті. Це нормально, якщо у вас змішані почуття, а вірніше – цілий вінегрет емоцій (від чистої радості до відвертого жаху), навіть якщо ви завжди хотіли дитину.

6 причин полюбити свою літню вагітність

Нестерпна спека, скажена пітливість і постійно набряклі щиколотки – мало хто здатний насолоджуватися своєю вагітністю влітку. Тим не менш, очікування малюка – це вже величезна радість, і якщо зосередитися на хорошому, можна помітити чимало переваг саме літньої вагітності. За що її любити? – Подумайте самі…

Як навчитися отримувати задоволення від виснажливої ролі батьків (частина 1)

Коли ми дивимося на рекламні ролики підгузків (і, можливо, на якусь «зразкову» маму на ігровому майданчику), складається враження, що батьківство – це найблаженніший досвід і єдине справжнє щастя, яке може статися з нами. Наче воно наповнене дитячими посмішками, перемогами у шкільних конкурсах та прекрасними новими досягненнями, якими малюк просто тішить регулярно.