Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи безпечно їсти піцу під час вагітності?

Чи безпечно їсти піцу під час вагітності?
 

Під час вагітності жінки відчувають тягу до самої різної їжі, і піца – одна з найпоширеніших. Загалом варто сказати, що піцу можна їсти під час вагітності, це безпечно. Але є деякі інгредієнти в начинках для піци, яких жінкам в цікавому положенні все ж варто уникати.

Яких інгредієнтів піци варто уникати під час вагітності

Сир – один з головних інгредієнтів, які використовуються в приготуванні піци, і залежно від рецептів, піца може бути покрита самими різними сирами. Намагайтеся уникати м'яких сирів з цвіллю, таких як брі та камамбер, а також блакитних сирів, таких як данаблю, так як вони містять більше бактерій лістерій, ніж інші сорти сирів.

Від таких сирів ви можете заразитися лістеріозом, який, як правило, проявляється через кілька тижнів після зараження бактерією і супроводжується симптомами, схожими на грип. І хоч у вас це захворювання протікатиме в досить легкій форм, воно може стати причиною проблем зі здоров'ям у майбутньої дитини.

Якщо ж вам сильно захотілося саме такої піци, то краще убезпечити себе, приготувавши її самостійно при високій температурі – це допоможе вбити бактерії. При чому, їсти таку піцу краще відразу, прямо з печі, бо коли вона охолоне, бактерії почнуть з'являтися знову.

Те ж стосується і морепродуктів в піці (мідій, креветок, гребінців і т.д.) – переконайтеся, що піца ретельно пропеклася перш, ніж її їсти.

Зате ви сміливо можете зупинити свій вибір на піцах з м'ясними начинками, навіть з сирим в'яленим м'ясом, таким як салямі, пепероні, спік, прошутто і т.д. Якщо ж ви все-таки дуже стурбовані своїм здоров'ям, то замовляйте піцу тільки з приготованими видами м'яса.

Як для вагітних, так і для діток найкориснішою буде піца з овочами – намагайтеся додавати їх побільше в свою піцу, щоб заповнити потребу організму в клітковині і вітамінах. Вони зараз так необхідні вам і вашому майбутньому малюкові!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас