Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Обираємо ідеальну весільну сукню (частина 2)

Обираємо ідеальну весільну сукню (частина 2)
 

Отже, ми вже з’ясували майже все про типи фігури. Тепер перейдемо до конкретних рекомендацій: який фасон сукні якнайкраще личитиме власниці того чи іншого силуету.



Розпочнемо з типу фігури «груша», який ми найпершим характеризували у першій частині нашої статті. Власницям цього силуету потрібно намагатися збалансувати його, відвернувши увагу від широких стегон. Візуально це можна зробити за допомогою акцентів на верхній частині сукні у вигляді мережива, вишивки, розсипу каміння та ін. Спідниця ж нехай буде максимально лаконічною, не перевантаженою декором чи асиметрією. Не варто обтягувати стегна, оберіть достатньо вільний фасон спідниці (нижньої частини сукні). Тобто візуально переносимо акцент з нижньої частини на верхню, тим самим вирівнюючи баланс між стегнами та лінією плечей і талією.

Якщо природа нагородила вас типом фігури «прямокутник», найкращий вибір для вас – сукня з корсетом, який допоможе змоделювати лінію талії, зробити її більш виразною; спідниця ж навпаки має бути достатньо вільною. Вітаються різноманітні акценти на талії у вигляді стрічки, пояса чи іншого декору. Виграшним для вашого типу фігури буде контур спідниці у вигляді трикутника, така лінія чудово змоделює талію, зробить її візуально витонченішою. Щодо верху сукні, зробіть акцент на грудях за допомогою багатого декору цієї області, або ж обирайте моделі з широкими бретелями, вони візуально розширять верхню частину. Тобто концепція наступна: зорово робимо більш об’ємною верхню та нижню частину, та підкреслюємо талію, таким чином наближаючись до силуету «пісочний годинник». А от від моделей із заниженою талією, фасонів типу «рибка» вам краще відмовитись, бо такий фасон лише акцентуватиме увагу на відсутності переходу між лінією талія-стегна.

Тип фігури «яблуко» диктує свої правила вибору ідеального силуету сукні. Основний недолік даного типу фігури – округлий живіт і відсутність лінії талії, очевидним стає завдання: приховати зайві сантиметри в поясі, підкреслити груди та візуально «видовжити» стан (зазвичай, володарки типу фігури «яблуко» мають невисокий зріст). Ідеальний варіант для вас – ампірний силует із завищеною лінією талії та спадаючою спідницею, яка розходиться від цієї лінії. Такий фасон приховає животик, візуально видовжить фігуру, підкреслить груди, загалом роблячи ваш силует стрункішим, витонченішим.

Власницям атлетичної статури «перевернутий трикутник» стилісти радять обирати сукні із акцентом на нижній частині, адже вам треба збалансувати силует з широкими плечима і вузькими стегнами. Вам підійдуть пишні спідниці, або ж фасон «рибка», який додає жіночності образу, підкреслює стегна, «промальовує» їх. Щодо верху, відмовтеся від горловини у формі «лодочка», яка візуально подовжує лінію плечей (вам більше пасуватиме V- подібний виріз), так звана американська пройма теж буде лише акцентувати увагу на ваших широких плечах. Вам підійде сукня із закритими плечима, адже в обрамлені вони виглядатимуть компактніше. Якщо ж бажаєте, аби сукня мала відкритий верх – відмовтеся від тонких бретелей. Зверніть увагу на сукні із асиметричним верхом, який також створить «звужуючий» ефект.

Щодо вибору тону сукні, стилісти рекомендують користуватися наступним правилом: якщо у вас холодний кольоротип, вам більше пасуватиме білосніжна сукня; якщо ж ви належите до теплого кольоротипу, обирайте м’які відтінки: молочний, слонова кістка, беж, шампань. Відповідно і прикраси мають бути в тон сукні, тобто до холодних відтінків краще пасуватиме срібло, біле золото, білосніжні перли чи біжутерія в холодній кольоровій гамі. Відповідно, до сукні в теплих тонах пасуватимуть прикраси із червоного, жовтого золота, а також будь-який золотистий декор, біжутерія теплих відтінків. До речі, сорочку нареченого теж потрібно вибирати в тон сукні, адже на фоні білосніжної сорочки коханого ваша кремова сукня виглядатиме не найкращим чином. Також, колір сукні впливає на загальний декор весілля, повідомте дизайнера свята про всі нюанси заздалегідь.

І на останок, який би фасон чи колір для свого наряду ви не обрали, пам’ятайте: стриманість – це красиво! Наречена завжди має залишатись трішечки загадковою, як для нареченого, так і для гостей.

Автор: Марта Павлюк

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас