Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великодній рецепт: паска на опарі

Великодній рецепт: паска на опарі
 

Передсвяткові приготування в розпалі. Саме час складати меню до великоднього столу, на якому паска по праву займатиме одне з центральних місць. В сьогоднішній статті пропонуємо вам рецепт смачної паски, замішеної на опарі. Така пасочка вийде дуже пухкою, повітряною, просто танутиме в роті. Отже, до справи!



Для приготування паски на опарі вам знадобиться:

10 яєць
500 г цукру
700 г вершкового масла
60 г пресованих дріжджів
600 г борошна
700 мл молока щіпка солі
ізюм, цукати, кунжут.

Залийте дріжджі 200 мл теплого молока. Просійте борошно у широку миску, туди влийте молоко, що залишилося (500 мл), яке попередньо потрібно довести до кипіння, та ретельно перемішайте. Коли маса трохи остигне – додайте розчинені в молоці дріжджі, знову перемішайте та поставте в тепле місце приблизно на 30-40 хвилин. Після цього додайте до маси розтерті із цукром жовтки (тим часом білки поставте до холодильника). Також, до маси потрібно додати попередньо розтоплене і охолоджене вершкове масло, родзинки та цукати (трохи цукатів залиште для прикрашання пасок). Охолоджені білки збийте з сіллю на міцну піну та обережно вмішайте в тісто. Поставте тісто в тепле місце приблизно на 1 годину, аби воно підійшло (прикрийте посудину з тістом чистим рушничком чи паперовою серветкою).

Форми для пасок вистеліть пергаментним папером та змастіть жиром (наприклад маргарином). Заповнюйте форми приблизно на 1/3 їх висоти, адже перед тим, як відправити паски в духовку, потрібно, аби тісто знову трішки підійшло безпосередньо у формах (близько 15-20 хвилин у теплому місці). Духовку розігрійте до 180°С. Щоби паска мала ще апетитніший вигляд – перед відправленням у духовку, змастіть її збитим яйцем (скористайтеся для цього пензликом).

Випікайте паски приблизно 25-30 хвилин.

Готові пасочки змастіть солодкою водою (знову знадобиться пензлик) та посипте цукатами, кунжутом, можна використати кольорову кондитерську посипку.

Смачного та веселих свят!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас