Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: сороковий тиждень вагітності

40 тиждень ввагітності
 

Ваша вагітність: 40 тиждень

Клас! Ви це зробили! Тепер кожного дня може статися так, що ви вже триматимете дитину на руках, дивитиметься в її очі, і тихенько шепотітимете: « я така щаслива бачити тебе!».

Цікаво, що відбуватиметься з вашим тілом, дитиною і життям цього тижня? Читайте далі…

Про що ви думаєте:

«Сподіваюся, що маля не успадкує носика своєї тітки».

Ваше тіло

Ви перетнули фінішну лінію – то ж де дитинка?! Так як дуже мало дітей народжуються у встановлений час, вам не варто перейматися через те, що щось не так. Не падайте духом. Поки ви маєте час – приведіть себе до ладу.

Дізнайтеся про всі ознаки і симптоми пологів, щоб ви їх впізнали одразу. Продивіться ще раз свої записи щодо того, як і коли їхати до лікарні чи пологового будинку. Також почитайте про кожну стадію пологів окремо, щоб вас нічого не хвилювало. Звісно, в цій ситуації ви і так будете хвилюватися але треба, щоб ви були підготовані.

Ніхто напевно не знає, як починаються пологи, але деякі дослідження показали, що маля посилає гормональний сигнал до плаценти, який означає, що зараз саме час починати штовхати. Так що дитинка з’явиться саме тоді, коли буде найбільш готова.

Ваша дитина

Вітання! Манюня в вашому животику повністю готова народитися. Це добрі новини. Але є і не такі приємні: народжувати в той самий встановлений час дуже важко, навіть для самих сильних. Насправді, більшість жінок, що вагітні вперше, народжують через пару тижнів після встановленого часу. Дитинка вже повністю готова, так що чекайте на неї з дня на день.

Так як ваші гормони проникли до дитини, її статеві органи (навіть груди) можуть бути трошки збільшені під час народження. Деякі думають, що це може бути приводом для хвилювання, інші ж вважають це цілком нормальним.

При народженні у маляти сформовані всі 300 кісток. Деякі з них зростатимуться пізніше, ось чому в дорослої людини всього 206 кісток.

В цей момент діти дуже різняться у своїх розмірах, але середня доношена дитина важить біля 2,8 – 3,2 кг і досягає 19-20 дюймів.

Ваше життя

Поки ви маєте весь цей вільний час, можете почитати якусь літературу на тему материнства. Не ті, що ви читатимете дитині. А такі, де написано, наприклад, що ви матимете купляти після народження для себе і дитини. Впевніться, що ви вже в цьому розбираєтеся.

Поштовхи будуть все сильнішими, не сподівайтеся на те, що спатимете спокійно всю ніч. Маля може розбудити вас щохвилини. Товчки легше переносити, якщо розслабитися і не сильно звертати на них увагу.

Ви ще по десять разів на день бігатимете до дитячої, щоб впевнитися, що там все добре. Але як прикольно гратися з радіо-нянею!

Впевніться, що ви можете скласти і розкласти коляску, і що все добре з автокріслом.


* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Пологи: як це відбувається

Якщо ви чекаєте на первістка, напевно вам буде цікаво дізнатися, як же відбувається процес родової діяльності. Кожна майбутня матуся у ІІІ триместрі вагітності починає все частіше уявляти собі появу на світ своєї дитини. Вона продовжує мріяти про свого малюка, бачити його ручки, ніжки, на кого він буде схожий, які у нього очі...

Найкращі фільми для вагітних

Вагітним жінкам корисно не тільки гуляти на свіжому повітрі, а й побільше відпочивати. Так хочеться просто полежати на дивані і нічого не робити! Можна погортати журнали, прочитати цікаву книгу або просто подивитися телевізор.

Слушні поради вагітним від жінок, які вже стали матусями

Кожна жінка завагітнівши, хоче стати найкращою матусею для свого малюка. У цей час у вас все перевертається з ніг на голову. Ті речі, які для вас раніше були важливими, зараз втрачають сенс. Наприклад, похід у кіно або кафе з друзями був невід'ємним атрибутом вашого колишнього життя. А зараз для вас з пузожителем найголовніше – спокійна домашня обстановка і смачна домашня їжа. Я вже мовчу про пристрасті вагітної жінки! Смак змінюється до невпізнання: ви можете полюбити банани з солоними огірками або пряники з томатним соком.

20 Дивовижних фактів про вагітність

У період очікування малюка існує багато цікавих фактів, пропонуємо вам ознайомитися з найцікавішими з них.