Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Календар вагітності: сорок перший тиждень вагітності

41 тиждень вагітності
 

Ваша вагітність: 41 тиждень

Так як ваша «заповітна» дата вже настала і минула, ви можете почати хвилюватися. Заспокойтеся, бо більшість жінок, що вагітні вперше, проходять через це. Не переймайтеся, скоро маля лежатиме на ваших руках і буде щасливе вас бачити.

Цікаво, що відбуватиметься з вашим тілом, дитиною та життям цього тижня? Читайте далі…

Про що ви думаєте:

«Ти наді мною знущаєшся? Виходь! Виходь! Виходь!»

Ваше тіло

З того, що ви це читаєте, можна зробити висновки про те, що ви і досі вагітні. Може бути навіть таке, що ви неправильно прорахували дату народження, так що дитинка і не запізнюється. Головне не хвилюйтеся.

Коли мине дата народження, ваш лікар чи акушер має зробити вам тест, щоб ви впевнилися, що з дитиною все добре і заспокоїлися. Вам навіть можуть зробити УЗД, щоб перевірити рівень амніотичної рідини. А ви матимете нагоду ще раз побачити маля.

Ваш практикуючий лікар може передбачувати можливість стимулювання пологів із піклування про здоров’я дитини, якщо вагітність протікає занадто довго.

Якщо ви проти стимулювання, то можете спробувати інші засоби, щоб спровокувати пологи. Наприклад, їсти гострі страви, стимулювати свої соски, гуляти чи займатися сексом (дуже інтенсивно, 5-6 разів на день).

Є деякі питання, які ви маєте поставити своєму лікарю. Наприклад, як довго вона збирається чекати до того, як ви почнете стимулювати пологи? Але в будь-якому разі до цих питань не відноситься: «Скільки я маю вам заплатити, щоб ви дістали з мене маля?»

Ваша дитина

Ви можете бути повністю готовою, а маля може ще не насолодилося вдосталь тим теплесеньким місцем у вас в животику. І хоч кожен день, коли маля не з’явилося здається вам вічністю, будьте впевнені, що воно от-от народиться. Так що ж там з ним відбувається?

Добрі новини полягають в тому, що діти, народжені пізніше (в четвертому триместрі) важать більше, більш захищені і мають густіше волосся, ніж ті, які народилися вчасно. І якою ж щасливою ви будете, коли нарешті народите маля!

Дитинка зараз важить десь 3,4 – 3,6 кг и досягла 21 дюйма в довжину. Так що маля не просто там сидить, воно все ще росте, робить пологи більш напруженими… тобто хвилюючими =)

Ваше життя

На цій стадії подивіться, на скільки виконаний ваш список справ. А після симптому «влаштування» ваш дім чистий на стільки, на скільки тільки можна.

Замість того, щоб концентруватися лише на дитині, подумайте про зовнішній світ. Зробіть для когось щось приємне цього тижня, це допоможе вам добре почуватися… Займіться чимось, щоб час протікав швидше: • Купіть пачку листівок і розішліть їх всім родичам, що живуть далеко; • Знайдіть старого друга, щоб тільки привітатися; • Провідайте дідуся з бабусею; • Присвятіть трошки часу собі.

Це не змусить вас забути про 3,5-кілограмову радість, що ви носите в собі; це допоможе тижню пройти швидше і цікавіше.

* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Календар вагітності: тридцять дев´ятий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 39 тиждень

Ваша «знаменна дата» наближується, а ви так і дивитесь на календар. Але знаючи, що менше 10% жінок народжують в саме цей день, подумайте про те, що пологи можуть початися неочікувано. В будь-якому, це буде найсприятливішим моментом для дитини. То ж постарайтеся не засмучуватись, якщо дитинка з’явиться раніше чи пізніше, ніж ви планували.

Календар вагітності: тридцять восьмий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 38 тиждень

За пару тижнів ваш синдром «влаштування» досягне апогею. Ви будете зайняті пранням і складанням дитячих речей. Якщо ви все ще не встановили дитячу кроватку, люльку тощо, то зараз самий час зробити це.

Календар вагітності: тридцять сьомий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 37 тиждень

Тепер ваша дитинка офіційно готова! Це означає, що тепер ви в будь-який момент можете нормально народжувати. Ця страшна, хвилююча ідея так і крутиться в голові. У вашого чоловіка, безсумнівно, те ж саме відчуття. Так що не бійтеся ділитися думками і насолоджуйтесь цими останніми тижнями (чи днями) разом.

Календар вагітності: тридцять шостий тиждень вагітності

Ваша вагітність: 36 тиждень

Ще зовсім трошки, всього 28 днів (плюс/мінус пару днів) лишилося до початку вашого нового життя. Закінчуйте свої приготування, скупляння пелюшок та їх прання; впевніться, що дитяча кімната також повністю готова. Тоді, навіть якщо дитина з’явиться раніше, ви будете готові.