Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Морквяний сік: як пити, щоби отримати максимальну користь?

Морквяний сік: як пити, щоби отримати максимальну користь?
 

Усі знають, що морквяний сік корисний, але не кожен здогадується – наскільки. Цей напій багатий на антиоксиданти, які уповільнюють процеси старіння, вітамінами (А, B, C, D, E, K, PP), мікроелементами (залізо, йод, кальцій, калій, фосфор, селен та ін.). Морквяний сік виводить з організму всі продукти розпаду, тож регулярне його споживання є найкращою профілактикою розвитку ракових хвороб.



Склянка цього чудового напою добре знімає стрес та напругу організму, знижує рівень шкідливого холестерину в крові, покращує стан шкіри, ну і, як усі ми знаємо, він є корисним для зору. Рекомендують морквяний сік при авітамінозі, знесиленні. Добре його вживати вагітним і матерям, які годують, адже цей напій підвищує рівень гемоглобіну в крові (до речі, і для підвищення лактації цей напій також підходить).

Найбільш корисним морквяний сік є свіжовичавленим, не варто зберігати його довше, ніж годину, адже при більш тривалому зберіганні поступово починає руйнуватися вітамін А. До речі, цей вітамін найкраще засвоюється з жиром, тому доцільно додавати у склянку з соком трохи вершків, або сметани, чи оливкову олію. Споживайте такий напій за 20 хвилин до їди. Морквяний сік добре комбінується з яблучним, буряковим, журавлиновим соком (такі мікси вам обов’язково сподобаються, та й користі буде вдвічі більше!).

А от людям, які часто страждають від печії, мають гастрит, виразку шлунку і дванадцятипалої кишки, хворим на цукровий діабет, алергікам смакувати морквяний напій не варто.

Будьте здорові!

P.S. До речі, морквяний сік корисно пити курцям, бо нікотин руйнує вітамін А в нашому організмі, а його запаси добре поповнить морквяний напій – рекордсмен за вмістом вітаміну А.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас