Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Плануємо травневий відпочинок: найбільш мальовничі куточки України (частина 1)

Плануємо травневий відпочинок: найбільш мальовничі куточки України (частина 1)
 


Наближаються традиційні травневі вихідні, які цього року будуть доволі тривалими . Як провести весняне дозвілля? Знову на шашлик? А може кудись з’їздити?

Багато з нас відкидають ідею з поїздкою, мотивуючи все високою вартістю витрат, пов’язаних з подорожжю. Але, якщо справа дійсно лише в відсутності коштів (а не, наприклад, в банальній ліні і небажанні змінювати звичку пасивного дозвілля) – маємо хорошу новину: в Україні є, де відпочити та що подивитися, без особливого удару по гаманцю.



Пропонуємо вам декілька ідей для того, аби спланувати незабутні вихідні.

де відпочити на травневі свята

Завітайте до Кам’янця-Подільського (Хмельницька область) - перлини України, одного з туристичних центрів, його ще називають місто-музей. Тут ви зможете насолодитися красою неповторної архітектури, з поєднанням багатьох стилів, адже місто в різні часи належало різним державам. В першу чергу ви маєте відвідати візитку міста - Кам’янець-Подільську фортецю, яка є складовою частиною Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець», що належить до Семи чудес України. Прогулянка вулицями міста також принесе масу позитивних емоцій - це можливість доторкнутися до історії, помилуватися мальовничими пейзажами Поділля. Якщо просто ходити вулицями для вас надто банально і нецікаво, - можна взяти на прокат велосипед та здійснити вело прогулянку (у велопрокаті, також, можуть запропонувати організацію велоекскурсії).

До речі, 15-17 травня в Кам’янці - Подільському відбудеться фестиваль повітроплавання «Назустріч сонцю», який став вже майже традиційним для міста. Ви матимете нагоду не лише поспостерігати за неймовірним видовищем, але й особисто піднятися в небо на повітряній кулі! 15 травня Кам’янець святкує ще й день міста, тому в ці дні цікавих заходів тут не бракуватиме.

де відпочити на травневі свята

А коли будете в Кам’янці, обов’язково відвідайте Бакотську затоку – заповідне озеро, що утворилося під час будівництва Дністровської ГЕС (на місці села Бакота, яке було затоплено). Знаходиться така краса за 40 км від Кам’янця-Подільського. Тут ви зможете досхочу насолодитися неймовірними краєвидами, до ваших послуг дерев’яний пірс, човни і катамарани для прогулянок. Унікальність цього місця полягає у тому, що його оточують скелі, тому тут сформувався особливий мікроклімат, характерний скоріше для південних широт.

де відпочити на травневі свята

Якщо ви побуваєте в Закарпатті цієї весни, ваші травневі вихідні стануть воістину незабутніми.

Відвідайте «Долину нарцисів» , яка розквітає саме на початку травня (пік цвітіння – середина травня). Цей заповідний масив, розташований в урочищі Кіреші (Хустський район Закарпатської області), є найбільшим у світі масивом природних заростей нарциса вузьколистого, який, до речі, занесений до Червоної книги. Помилуватися квітучим білим килимом, надихатись свіжим повітрям, відпочити душею сюди приїжджають звідусіль. Ви також маєте це побачити!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас