Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Загартовування дитини: основні правила (частина 1)

Загартовування дитини: основні правила (частина 1)
 

Часто батьки задумуються над тим, щоби почати загартовувати свою дитину саме після зими, адже для багатьох вона супроводжувалась застудами, вірусними інфекціями та іншими проблемами зі здоров’ям. Ви розумієте, що маленькому організму потрібно допомогти, за літо хочеться максимально зміцнити його, наповнити силою на весь рік.



Хорошим помічником у цьому може стати загартовування дитячого організму, яке підвищує опірність до зовнішніх подразників (перепад температур, протяги…). Загартовані діти не лише рідше хворіють, вони перебувають у доброму емоційному тонусі, мають хороший апетит та здоровий сон, адже загартовування підвищує тонус судин, зміцнює нервову систему, активізує роботу імунної системи.

Проте, якщо ви вирішили оздоровити малюка, зміцнити його організм, до такого питання потрібно підходити комплексно. Ви маєте переглянути режим дня дитини, раціон її харчування, а не лише почати купати в більш холодній воді.

Суть загартовування полягає у вдосконаленні терморегуляції організму, шляхом систематичних тренувань. Саме систематичність є тут ключовим словом, тому якщо ви вирішили почати загартовувати дитину, маєте бути дуже послідовними в своїх діях. Адже навіть найменша перерва означатиме, що всі маніпуляції потрібно починати заново.

Загартовуватись можна починати в будь-яку пору року, проте саме літо є найбільш сприятливим періодом для початку тренувань організму, адже це пора, коли ймовірність контакту з вірусами є найнижчою. Важливою ознакою того, що загартовування можна починати є добре самопочуття дитини. Якщо малюк нездужає, або лише нещодавно поборов хворобу і його організм ще недостатньо зміцнів – зачекайте, доки сили відновляться і дитина буде повністю здорова.

Продовження теми читайте у наступній статті.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас