Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини по тижнях: тридцять третій тиждень

Розвиток дитини по тижнях: тридцять третій тиждень
 

Дитина

Приблизно в цьому віці дитина починає розуміти слово «ні». Не дивуйтеся і не турбуйтеся, якщо вона не завжди слухається; випробування меж дозволеного і утвердження власних кордонів – ознаки того, що ваш малюк розвивається правильно! Крім того, щоб сказати «ні», вам доведеться відвернути дитину чимось ще. Ви можете допомогти дитині швидше зрозуміти, які ігри, іграшки та манери поведінки вважаються прийнятними, а які – ні, терпляче заохочуючи її правильну поведінку.



Квіти і рослини

Чи знали ви, що більшість звичних кімнатних і садових рослин можуть бути отруйними для вашого малюка, якщо він їх з'їсть? Зараз ваша дитина в такому віці, коли все потрібно обов'язково покласти в рот і спробувати, тому бажано прибрати з її зони досяжності деякі рослини, або зовсім винести їх з дому. Якщо ви підняли домашні рослини досить високо, переконайтеся, що їхнє листя і квіти не звисають, і не будуть падати на підлогу, де дитина зможе їх дістати.

Якщо у вас вдома є отруйні рослини, позначте їх, тому що ви знаєте, що вони отруйні, а няня, наприклад, може цього і не знати. Краще, якщо ви наклеїте на вазони назви рослин – у такому випадку, якщо дитина з'їсть їхнє листя, ви знатимете, про яку саме отруйному рослину говорити з лікарем.

Деякі з найпоширеніших кімнатних і садових рослин, які вважаються отруйними:

- Ірис;
- Конвалія;
- Англійський плющ;
- Цибулини гіацинта;
- Азалія;
- Цибулини нарциса;
- Рододендрон;
- Листя ревеню;
- Листя кущів помідор.

Також ви могли чути про те, що пуансетія є отруйною, але це не так. Однак вона може викликати подразнення, тому її також краще прибрати подалі від дітей.

Мама

Хваліть свого чоловіка за те, що він робить добре. Можливо, у нього чудово виходить заспокоювати дитину, можливо, він вміє швидко її розвеселити, а може, він просто росте як батько, що вам дуже і дуже подобається. Не забувайте висловлювати своє захоплення коханим і подяку за все, що він робить.

Розвиток дитини

Читання малюкові

Вважається, що ніколи не рано почати читати своїй дитині, навіть якщо вона – не найактивніший учасник цього процесу. Це відмінна звичка, яка допомагає зблизитися з малюком, і буде чудово, якщо ви будете щодня знаходити трохи часу, щоб почитати разом. Щоб привернути увагу дитини, вибирайте книги з яскравими красивими картинками. Хоча зараз їй може більше подобатися пробувати книжку на смак, просто гортати сторінки або крутитися, поки ви читаєте, не хвилюйтеся, через пару місяців читання буде захоплювати її набагато сильніше, зокрема, саме зміст прочитаного вами.

Поради

Знайти ідеальний баланс між батьківством і подружнім життям буває дуже непросто, адже малюк змінює всю структуру ваших відносин. Плюс, вся ця нова відповідальність. Через це багато пар після народження дитини відчувають дискомфорт у відносинах. Можливо, один з батьків обурений, бо думав, що другий візьме на себе більшість клопоту по догляду за дитиною. Або чоловікові не подобається, що ви приділяєте практично весь час дитині, а на нього вашого часу, сил і уваги просто не вистачає. Тут може бути безліч різних чинників, у тому числі і нестача сну, фінансові труднощі, нестача (або повна відсутність) сексу, сімейні проблеми і т.д.

В будь-якому разі, злість і образи ніяк не врятують вашу ситуацію, а тільки посилять проблему. Спілкування – ключ до знаходження правильного балансу у відносинах і для вас, і для дитини. Якщо ви відчуваєте злість або роздратованість, згадайте, що ваша головна мета – бути командою, а не змагатися один з одним. Постарайтеся придумати рішення, своєрідний план дій, який влаштує вас обох, і працюйте разом над його реалізацією.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Розвиток дитини по тижнях: сорок восьмий тиждень

Дитина

Чи можете ви повірити в те, що перший день народження вашого малюка буде вже через чотири тижні? Весь минулий рік для вас напевно був, як захоплююча пригода. Ваша дитина не тільки потроїла свою вагу, але і можливо вже навчилася ходити і говорити кілька слів. Вона вже вміє повідомляти вам, що хоче і що їй потрібно, вона прив'язалася до вас і ваших близьких, а її особистість стає все більш і більш визначеною з кожним днем.

Розвиток дитини по тижнях: сорок сьомий тиждень

Дитина

Складно повірити, що той маленький клубочок щастя, який ви привезли з пологового будинку, перетворився на цей гучний, активний згусток енергії, після якого вам постійно доводиться прибирати.

Розвиток дитини по тижнях: сорок шостий тиждень

Дитина

Ваш малюк продовжує вчитися, взаємодіючи з навколишнім світом, і цікавиться інтерактивними іграми все сильніше з кожним тижнем. Також ви можете помітити, що він стає все сильнішим. Якщо дитина ще самостійно не ходить, не варто турбуватися, адже всі дітки розвиваються за своїм індивідуальним планом і переходять на нові етапи розвитку, коли вони до цього готові. Повірте, як тільки малюк почне ходити, ви ледве будете встигати за ним стежити – ваші спокійні дні вмить закінчаться.

Розвиток дитини по тижнях: сорок п´ятий тиждень

Дитина

На цьому тижні ваш малюк продовжує стверджувати свою незалежність. Тепер змусити його сидіти – справжня проблема, а особливо поводитися спокійно під час зміни підгузників. Ваш непосида постійно намагається кудись залізти, до чогось дістатися, тому ще раз перевірити безпеку будинку для дитини – чудова ідея!