Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Як їжачок хотів підрости

Дитяча казка: Як їжачок хотів підрости
 

Маленький їжачок хотів швидше підрости і стати дорослим. Адже він був такого маленького розміру, що інші тваринки у лісі часом його не помічали. До того ж, мама не дозволяла йому самому гуляти лісом. Вона казала: «Поки ти ще маленький, тому можеш заблукати. І хтось може тебе випадково образити».



«От якби я виріс і подорослішав, то у мене було б багато друзів. І я б тоді сам гуляв лісом», - мріяв їжачок.

Одного дня їжачок сидів у своїй хатинці і дивився, як на вулиці йде сильний дощ. Раптом він згадав: мама розказувала йому, що дощ допомагає зростати рослинам та грибам. І щось вигадав їжачок! Він захотів, щоб дощик і йому допоміг вирости великим.

Тоді він тихенько вибіг на вулицю, щоб мама не почула. Став під дощик і почав чекати, поки виросте. Тут його побачила білочка, що сиділа у своїй домівці на дереві.

«Агов, маленький їжачок! Що це ти робиш під дощем?», - запитала білочка.

«Чекаю, поки підросту», - відповів їжачок.

«Але ж ти не квітка та не грибочок, а звірятко! Тому дощ тобі не допоможе зростати. А ось застудитися та захворіти можеш», - сказала білочка. «Уявляєш, як засмутиться твоя мама?».

«Що ж мені робити? Адже мені треба підрости», - ледь не заплакав їжачок.

«Зараз йди додому, випий гарячого чаю, щоб зігрітися і не захворіти. А якщо будеш добре їсти, робити гімнастику, слухатися батьків, добре навчатися, то навіть не помітиш, як підростеш і станеш дорослим», - пообіцяла білочка.

«Дякую тобі, білочко», - сказав їжачок та поспішив додому.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Кулька-сміхотулька

Одного разу з подарункового магазину втекла повітряна кулька - помаранчева з намальованими зеленими зірочками. На справді, вона це зробила ненавмисно – так вийшло.

Дитяча казка: Маленький хлопчик Петіт

В одному великому місті жив маленький хлопчик Петіт. Він був такого маленького зросту, що його ніхто не помічав. Можливо навіть, Петіт був найменшим хлопчиком у світі.

Дитяча казка: Фонтан казок

Посеред міста стояв незвичайний чарівний фонтан. Замість води у цьому фонтані жили казки.

Щодня маленькі й дорослі збиралися навколо фонтану, щоб послухати нові та знайомі казочки, які з нього лунали. Сюди часто приїжджали гості з інших країн та міст, щоб на власні очі побачити таке диво. А ще гості розповідали біля фонтану свої казочки. Він запам’ятовував, а потім розповідав усім.

Дитяча казка: Сон, який хотів спати

Одного ранку під подушкою народився Сон. Він міг би ще поспати, але оскільки вранці усі прокидаються та йдуть у справах, то і Сон вирішив піти у справах.