Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Збираємось на пікнік: як правильно обрати дрова для мангалу?

Збираємось на пікнік: як правильно обрати дрова для мангалу?
 

Сезон пікніків відкрито! Вдалому відпочинку сприяє сонячна погода та велика кількість вихідних. Отже, всі на відпочинок на свіжому повітрі! Ну і, звісно, без мангалу тут ніяк, адже хочеться приготувати соковитий шашличок, або запекти рибу, овочі, чи приготувати інші смачні страви. Звісно, ми потурбуємось про якісні продукти, запасемось цікавими рецептами. А чи думали ви про те, що вибір дров для мангалу – теж важливий етап на шляху до створення смачних страв на вогні? Про це й поговоримо далі…



Отже, обираючи дрова для мангалу, найперше зверніть увагу на їхній зовнішній вигляд (щоби ви могли його оцінити – краще брати дрова у сітці, а не у «глухій», непрозорій упаковці). Потрясіть мішок з дровами – ви маєте почути дзвінкий звук сухої деревини, а не глухий стукіт полін, які набрали вологи і, відповідно, не захочуть горіти.

Також, оцініть розмір полін – не варто брати надто дрібні, тонкі дрова, адже вони дуже швидко перегоратимуть, не даючи потрібної кількості жару, тому шашлик просто закоптитьсь, не приготуючись належним чином. Ще один нюанс, який ви зможете оцінити, беручи дрова у сітці – чи мають вони кору. Краще брати дрова без кори, адже вона згорить найшвидше і перетвориться в попіл, який потім розлітатиметься на вітрі і прилипатиме до вашого шашлика, чи інших страв, що готуватимуться на мангалі.

Щодо породи дерева, дрова з якого варто використовувати для мангалу, - найкраще підійде дуб, бук, береза (вони найдовше зберігають тепло, утворюють багато жару) та дрова із фруктових дерев (але зауважте, що страви, приготовані на таких дровах, матимуть специфічний солодкуватий аромат). А от осинові дрова та дрова із хвойних дерев для барбекю краще не брати. Осина дуже швидко прогорає, дає мало жару, відповідно ви не можете розраховувати на хороший результат: страви можуть мати копчений запах, а м’ясо та риба погано приготуються. Хвойні дрова містять смолу, яка при горінні коптитиметься і псуватиме зовнішній вигляд та смак ваших страв.

Вдалого вам відпочинку!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас