Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Маринад для шашлику: 5 цікавих ідей

Маринад для шашлику: 5 цікавих ідей
 

Існує багато способів замаринувати м'ясо для шашлика, деякі більше підходять для свинини, інші – для яловичини, ще інші – зроблять неперевершеним смак курячого шашлика. Ми зібрали для вас найбільш цікаві ідеї маринадів, які зроблять ваш шашлик м’яким, соковитим та духмяним. Спробуйте!



Для початку промийте та обсушіть м'ясо, наріжте його порційними шматочками (приблизно 5х5 см), складіть в емальований посуд.

Маринад із червоного вина чудово підійде для свинини. Використовуйте сухе, або напівсолодке вино (приблизно 500 мл на 1 кг м’яса), трохи підігрійте його та залийте порційні шматки, додайте спеції, порізану кільцями цибулю, перемішайте. Перед тим, як нанизувати шматки на шампур, злегка змастіть шматочки м’яса оливковою олією.

Маринад із жирного кефіру або молока зробить соковитим та ніжним курячий шашлик. Натріть порційні шматки м’яса травами: підійде фенхель, розмарин, майоран, чебрець, орегано. Залийте м'ясо молоком (кефіром), поперчіть, вичавте кілька зубців часнику та поставте зверху тягарець, залиште на кілька годин.

Якщо м'ясо на шашлик у вас доволі жорстке – його добре пом’якшить маринад із ківі та мінеральної сильногазованої води. Залийте порційні шматки мінеральною водою (щоби покрити м'ясо), додайте цибулю, спеції, вимішайте. Залиште маринуватися в холодному місці на 2 години. За пів години до завершення маринування додайте ківі (з розрахунку 0,5 шт на 2 кг м’яса) та знову перемішайте.

Любителям гостренького сподобається гірчичний маринад: змішайте гірчицю із соєвим соусом (на 1 кг м’яса – приблизно 250 г гірчиці і 2-3 ст. л. соєвого соусу), залийте цією сумішшю м'ясо, додайте спеції та порізану кільцями ріпчасту цибулю, перемішайте. Залиште під кришкою в холодному місці на кілька годин.

Популярним є «кавказький» маринад. Для його приготування візьміть цибулевий сік та сік лимона, чорний перець, подрібнений лавровий лист, вичавлений часник, подрібнену зелень петрушки, все добре вимішайте з м’ясом, залиште маринуватися на кілька годин на холоді.

Солити шашлик краще наприкінці приготування, щоби м'ясо не втратило своєї соковитості.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас