Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Пригоди синього м´ячика

Дитяча казка: Пригоди синього м´ячика
 

Іллюша грав у дворі зі своїм улюбленим синім м'ячиком. То в руках його підкине, то ногою футбольне, то змусить стрибати, притискаючи м'ячик долонькою. Весело було Іллюші зі своїм маленьким м'ячиком. Але раптом до них підійшов великий хлопчик, і як вдарить по Іллюшиному м'ячику з усіх сил! Так, що м'яч полетів через весь двір, прямо до футбольного майданчика. Там дорослі хлопці грали у футбол справжнім великим м'ячем.



- Візьміть і мене пограти! - Застрибав по майданчику синій м'ячик.

- Ну де ти таке бачив, щоб у футбол двома м'ячами грали? - Прошелестів футбольний м'яч. - Та й маленький ти для такої гри. Тобі краще йти до діток.

Хлопці-футболісти легенько зробили пас синім м'ячиком і продовжили гру. А до нашого маленького м'ячика підійшло щеня і почало з ним гратися: катало його лапкою, підштовхувало мордочкою. Але цуценяті скоро набридла ця гра, він штовхнув м'ячик, і той покотився далі. Котився-котився і в калюжу догодив! Самому не вибратися! Але ось якийсь дядько йшов по дорозі і побачив у калюжі синій м'ячик. Він подумав, що хтось із дітей загубив його, і відніс до пісочниці. Малюки, які там гралися, спочатку зацікавилися новим м'ячиком і забрали його в пісочницю. Але до мокрого після калюжі м'ячика швидко прилип пісок. Синій м'ячик більше не був таким гарним, як раніше. На щастя, в цей час до пісочниці підійшов Іллюша і забрав свій м'яч.

«Яка у мене сьогодні була незвичайна подорож!», - подумав синій м'ячик. - «Нарешті мій друг знайшов мене. Зараз він віднесе мене додому і вимиє. І ми знову будемо весело грати з Іллюшею та іншими хлопцями! »

Автор: Олена Кукуевицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.

Дитяча казка: Пригоди автомобільчика

Матвійкові на честь Дня народження подарували крутезний іграшковий автомобіль. Інерційний, з великими, мов справжніми колесами. Його дверцята та багажник могли відкриватися, а якщо натиснути на кнопку, то під час руху машинка світила фарами і видавала гучне «бі-бі».