Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Насолоджуйтесь з користю: топ 5 легких літніх салатів

Насолоджуйтесь з користю: топ 5 легких літніх салатів
 

Влітку нам хочеться максимально насолодитися всім різноманіттям сезонної смакоти: ягід, фруктів та овочів, зелені, як то кажуть «наїстися вітамінів на весь рік». Легкі салатики – страва №1 в спекотну пору, адже вони прості в приготуванні, корисні, тонізують та насичують без обтяження. До вашої уваги топ-5 таких літніх кулінарних ідей. Насолоджуйтесь смаком та користю!



Салат зі шпинату і полуниць

150 г шпинату
10 полуниць
насіння соняшнику
кулька моцарелли (чи 100 г фети)
1 ст. л. меду
1 ст. л. винного оцту, або лимонного соку

Шпинат добре помити, висушити, порвати на менші шматочки, та викласти в миску, додати порізані половинками полуниці, перемішати. Сир порізати кубиками та викласти поверх полуниць. Мед вимішати з винним оцтом (лимонним соком) та заправити салат, зверху посипати насінням соняшника.

«Вітамінна бомба»

200 г салату
100 г руколи
300 г запеченого індичого (курячого) філе
250 г дрібних полуниць
стебло ревеню
насіння льону та кунжуту
3 ч. л. меду
2 ст. л. оливкової олії
лимонний сік
сіль, чорний перець

Спершу приготуйте соус: вимішайте разом оливкову олію, 1 ст. л. води, чайну ложку меду, щіпку солі та чорного перцю. Ревінь очистіть та наріжте дрібними шматочками, залийте двома чайними ложками меду. М'ясо наріжте смужками, листя салату порвіть на менші шматки, полуниці поріжте навпіл – всі інгредієнти перемішайте та заправте соусом. Зверху посипте насінням.

Салат із редиски з бринзою

200 г редиски
200 г бринзи
листя салату
зелена цибуля
кріп
сметана
сіль, перець

Редиску нарізати кружальцями, листя салату порвати на дрібніші шматки, зелену цибульку дрібно порізати, - все змішати та заправити соусом із сметани та кропу (посолити та поперчити до смаку). Бринзу порізати кубиками і викласти поверх готового салату.

Легкий салат з курячою печінкою та кедровими горішками

300 г курячої печінки
пучок салату
1 яблуко
1 ріпчаста цибулина
2-3 ст. л. лимонного соку
2 ст. л. кедрових горішків
оливкова олія
свіжомелений чорний перець

Печінку розрізати навпіл, обсушити і загорнути у фольгу, відправити у розігріту до 220°С духовку (на решітку) на 10 хвилин (в процесі приготування один раз перевернути). Коли печінка приготується – дати постояти, поки готуватимуться інші інгредієнти. Листя салату викласти на блюдо, очищені і нарізані соломкою яблука збризнути лимонним соком, викласти на листя салату. Ріпчасту цибулю нарізати тонкими кільцями, горіхи злегка обсмажити на сухій сковороді, печінку порізати скибками і викласти на яблука, посипати цибулею і горіхами, - заправити олією та поперчити.

Ягідний салат з банановим мусом

2 банани
100 г черешень
100 г чорниці
100 г малини
100 г ожини
1 ст. л. какао
200 г пломбіру

Приготуйте банановий мус: банан збийте у блендері, додавши какао. Ягоди помийте та добре просушіть. Тепер викладайте інгредієнти салату у креманки шарами, чергуючи ягоди з банановим мусом та морозивом. Можна викласти лише ягоди та мус, а кульку морозива викласти зверху кулінарної композиції ;).

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас