Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Кабачкові шедеври до літнього столу

Кабачкові шедеври до літнього столу
 

Сезон кабачків у розпалі, ви вже, мабуть, частували рідних своїми фірмовими кабачковими стравами цього року. Що б такого ще приготувати із кабачка? У нашій статті ви знайдете оригінальні і прості рецепти, які порадують вас та ваших рідних. Спробуйте!

Кабачкові «човники» з сиром

2 молодих кабачки
200 г домашнього сиру
1 яйце
кілька стебел кропу чи петрушки
2 зубці часнику
70 г твердого сиру
20 г вершкового масла
сіль, перець

Кабачки почистіть від шкірки, розріжте навпіл (вздовж) та виберіть частину м’якоті (стінки «човників» повинні мати товщину, приблизно сантиметр). Тепер приготуйте сирну начинку: в домашній сир вибийте яйце, додайте подрібнену зелень, розчавлені зубчики часнику, посоліть і поперчіть – все ретельно перемішайте. Перед начиненням «човники» змастіть розм’якшеним вершковим маслом (із внутрішньої сторони). Тепер їх можна начиняти сирною масою, а зверху – присипати потертим твердим сиром.

Викладіть човники у форму для запікання, яку попередньо потрібно вистелити пергаментом. Випікайте у розігрітій до 180°С духовці 30-40 хвилин. Перед подачею трішечки остудіть.

Гратен із молодого кабачка під соусом бешамель

2-3 молодих кабачки
150 г зеленого горошку
1 велика ріпчаста цибулина
1 середня морквина
зелень петрушки
150 г твердого сиру
20 г вершкового масла

Для соусу:
4 ст. л. борошна
4ст. л. вершкового масла
500 мл молока
сіль, мускатний горіх

Приготуйте соус бешамель: у глибокій сковороді чи сотейнику із грубими стінками розтопіть масло та підсмажте на ньому борошно до золотистого кольору (на помірному вогні), після цього влийте до борошна молоко вузькою цівкою, при цьому енергійно помішуючи вінчиком, поки соус не загусне. Приправте соус сіллю і мускатним горіхом.

Кабачки поріжте кубиками (якщо вони молоді – шкірку можна залишити). Горошок проваріть декілька хвилин у підсоленій воді. Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть кубики кабачка, зверху – порізану кільцями ріпчасту цибулю (разом із зеленню), порізану тонкими кружальцями моркву, горошок та залийте все соусом , посипте тертим твердим сиром.

Випікайте у розігрітій до 200°С духовці впродовж півгодини. Готову страву посипте порізаною зеленню петрушки.

Кабачкові шашлички

3-4 молодих кабачки
2 курячі грудинки
1 середня ріпчаста цибуля
500 мл соєвого соусу
сіль, чорний перець
зелень для оздоблення
дерев’яні палички для барбекю

Курячі грудинки порізати кубиками товщиною приблизно по 2-3 см, залити соєвим соусом та залишити у холодильнику на 2-3 години для маринування (після цього м'ясо посолити). Кабачки порізати кружальцями (теж товщиною приблизно 2-3 см), посолити, поперчити та збризнути соєвим соусом. На шпажки нанизуйте по черзі: кабачок – цибулю (поріжте її кружальцями) – курятину – кабачок… Шашлички загорніть у фольгу (кожен окремо) та запікайте у розігрітій до 180°С духовці протягом 30 хвилин.

Готові шашлички викладіть на тацю та притрусіть порізаною зеленню.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас