Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепт ідеального вершкового морозива – освіжіться в літню спеку!

Рецепт ідеального вершкового морозива – освіжіться в літню спеку!
 

Морозиво – одне з найпопулярніших літніх ласощів: воно чудово охолоджує, насичує, а ще піднімає настрій! Інколи, купуючи цей смаколик, задумуємось, чи є в ньому якісь добавки, небезпечні для нашого здоров’я: різні підсолоджувачі, стабілізатори, ароматизатори та барвники? То чому б не приготувати його самостійно?



Багато з нас впевнені, що досягнути ніжної, однорідної морозивної консистенції в домашніх умовах – просто неможливо. Приготуйте літні ласощі №1 за нашим рецептом і переконайтесь, що таке твердження є лише міфом. Таке морозиво буде не тільки неймовірно смачним, а й натуральним і корисним, його без застереження можна давати навіть маленьким дітям.

Для його приготування вам знадобляться:

250 мл молока (чим жирнішим буде молоко – тим ніжнішою буде консистенція морозива)
4 ст. л. цукру
1 стручок ванілі
3 яєчних жовтки
150 мл вершків (30%)
шоколад, ягоди чи фрукти для прикрашення морозива

Перед початком приготування, поставте вершки в холодильник для того, аби вони потім, під час збивання, досягнули потрібної нам консистенції.

Молоко влийте в каструлю, додайте 2 ст. л. цукру, ванільний стручок (попередньо розріжте його вздовж, виберіть зерна та вкиньте їх разом із очищеним стручком в ємність з молоком) - розмішайте та поставте на невеликий вогонь. Воно не має закипіти, але мусить добре нагрітися (приблизно до 80°С). Жовтки розітріть з цукром, що залишився (2 ст. л.) та поступово додавайте до них тепле молоко, ретельно перемішуючи при цьому (аби вони не згорнулися). Тепер поставте миску із молочно – жовтковою сумішшю на водяну баню і, перемішуючи ложкою, потримайте її так протягом 8-10 хвилин. Коли маса злегка загусне, - зніміть її та вийміть ванільний стручок (молоко до цього часу вже встигне увібрати його аромат). Тепер загустілу масу потрібно охолодити до кімнатної температури.

Вийміть вершки із холодильника та збийте їх в негусту піну. Додайте до збитих вершків охолоджену жовтково-молочну масу і перемішайте отриману суміш легкими рухами, щоби вона залишилась пишною (не вийшло повітря). Морозиво практично готове! Тепер перелийте його в контейнер (або відправте у мороженицю) і заморожуйте протягом 6-8 годин. При цьому час від часу масу слід перемішувати (буквально кожних 40-50 хвилин), щоби морозиво вийшло максимально однорідним (не встигали утворюватись кристалики льоду). Контейнер для заморожування візьміть достатньо широкий,аби висота морозивної маси в ньому була не вище як 4 см.

Готове морозиво викладайте кульками у креманки (за допомогою теплої ложки), прикрашайте сезонними ягодами та фруктами, шоколадом, корицею…

Насолоджуйтесь та охолоджуйтесь!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас