Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Делікатний догляд: правила жіночої інтимної гігієни

Делікатний догляд: правила жіночої інтимної гігієни
 

Шкіра та слизові оболонки дуже чутливі, тому вимагають особливого догляду. Дотримуючись простих правил інтимної гігієни, жінка піклується про свою репродуктивну систему.

На кожен день

Головне правило: інтимні зони потрібно тримати в чистоті. Підмиватися слід проточною водою не рідше одного разу на день. Відрегулюйте температуру води до комфортного рівня: вона повинна бути не дуже гарячою і не дуже холодною. Струмінь води – слабким, а не сильним – направляйте спереду назад, щоб не занести інфекцію з прямої кишки в піхву.

Не використовуйте для підмивання губку або мочалку – так можна пошкодити ніжну шкіру. Замість мила або гелю для душу виберіть спеціальний засіб для інтимної гігієни. Проводьте процедуру тільки чистими руками, після неї використовуйте індивідуальний рушник: шкіру ним слід промокнути, а не витирати.

У критичні дні

Засоби гігієни потрібно міняти не по мірі наповнення, а якомога частіше. Прокладки – 4-6 разів на день, тампони – кожні 2-4 години. Гігієнічні процедури в такі дні проводьте частіше – не менше двох разів на день. При кожній зміні прокладки використовуйте спеціальні вологі серветки для інтимної гігієни, якщо не маєте можливості повноцінно підмитися.

«Виробники пропонують величезний вибір сучасних засобів для інтимної гігієни. Робіть вибір залежно від потреб, і ви завжди будете почувати себе комфортно. У перші дні менструації використовуйте прокладки для інтенсивних виділень. Наприклад, Helen Harper Wings Ultra Top Dry Super, маючи товщину близько 3 мм, здатні утримати найрясніші виділення. Коли інтенсивність менструації знижується, переходьте на прокладки з нормальним показником поглинання. В останні дні при незначних виділеннях використовуйте щоденні прокладки.

Зверніть увагу на те, що носити в сумочці рекомендується тільки ті засоби гігієни, які мають індивідуальну упаковку»,
- коментує лікар, експерт ТМ Helen Harper Наталія Гейко.

Під час вагітності

У цей період замість ванни краще приймати душ – це знизить ризик інфікування як мами, так і дитини.

Слизові оболонки під час вагітності стають особливо чутливими, тому звичайні засоби гігієни потрібно замінити на більш делікатні. Мило з підвищеним рівнем рН може порушити кислотно-лужний баланс і зробити інтимні зони уразливими для інфекцій. Нормальний рівень рН засобів для інтимної гігієни повинен становити від 3,5 до 5,2.

Обтягуюча синтетична білизна може призвести до подразнень і запалень. На час вагітності від неї краще відмовитися на користь комфортних бавовняних трусиків.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Helen Harper Anatomical Аloe: свіжість і комфорт кожен день

Справжня турбота – невидима і невідчутна. Вона просто є. З щоденними прокладками Helen Harper Anatomical Аloe ви будете відчувати тільки природну свіжість і чистоту. Ці прокладки стають гармонійною частиною білизни, тому протягом дня жінки навіть не помічають їх.

Вітамін D: давати чи ні?

Вчора до нас прийшла моя бабуся і принесла якісь крапельки. Вона дуже хотіла, щоб мама мені їх давала, тому довго говорила, які вони корисні. А мама сказала, що мені не потрібні ніякі крапельки, і вона не буде їх мені давати.

Helen Harper Multiform для будь-якої білизни

Сьогодні під кожен тип одягу можна купити спеціальну нижню білизну. Це дуже зручно. Під спортивну форму, наприклад, - сліпи, під обтягуючий одяг – стрінги або танга, під широкі спідниці – шортики, бікіні або боксери. А ось як бути з прокладками? Helen Harper пропонує відмінне рішення!

Helen Harper Wings Ultra Soft Night для комфортних ночей і міцного сну

Під час критичних днів лікарі рекомендують дотримуватися особливого режиму харчування і відпочинку, приділяючи увагу здоровому тривалому сну. Helen Harper Wings Ultra Soft Night – спеціальні прокладки, розроблені для нічної гігієни жінок в період, коли їм необхідна турбота і дбайливий догляд.