Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Літні шедеври: рецепти страв із кавуна

Літні шедеври: рецепти страв із кавуна
 

Ми полюбляємо смакувати кавун у літню спеку, а чи пробували ви готувати якісь страви зі смугастої ягоди? Виявляється, з кавуном можна поекспериментувати, використавши його для приготування і основних страв, і закусок, і десертів, і напоїв. Скористайтесь нашими рецептами та насолоджуйтесь вишуканими стравами!

Салат з кавуна і фети

1 огірок
1 цибулина
3 помідори
1 червоний солодкий перець
200 г фети
жменька оливок
3 скибки кавуна
зелень кропу, петрушки,
2 ст. л. лимонного соку
оливкова олія
сіль, перець

Огірок почистити, нарізати скибками, перець і помідор також подрібнити, цибулю нарізати кільцями та скропити лимонним соком, кавун почистити від насіння, нарізати кубиками. У салатницю викласти огірок, помідор, перець, цибулю, кавун, оливки і зелень, скропити соком, олією, приправити і перемішати. Зверху викласти кубики фети.

Паста з кавуном та шинкою

200 г пасти
100 г шинки
300г помідорів
100 г м’якоті кавуна без кісточок
листя салату
оливкова олія
лимонний сік
сіль, перець

Відваріть пасту, злийте воду та дайте трохи охолонути. Поки паста вариться, приготуйте інші інгредієнти: салат промийте, просушіть та порвіть на невеликі шматки, помідори і кавун наріжте скибками, шинку наріжте смужками. Пасту покладіть на тарілку, зверху викладіть змішані салат, помідори, кавун, шинку і все полийте заправкою із лимонного соку та оливкової олії, приправленою сіллю і перцем.

Кавуновий напій

кавун
лимон
вода
мед
кубики льоду

Кавун помити, обсушити та зрізати верх, м’якоть обережно вибрати ложкою, не пошкоджуючи цілісність шкірки (вона служитиме посудиною для напою). Вибрати із м’якоті насіння та збити її блендером; додати воду, лимонний сік, мед за смаком (за бажанням можна додати білого вина, таким чином зробивши алкогольний охолоджувальний напій). Тепер перелийте все у «кавунову посудину», додайте кубики льоду, подавайте до столу.

Кавунове морозиво на паличці

м’якоть кавуна без кісточок
ківі
апельсин
цукор чи мед
пластикові одноразові скляночки
дерев’яні палички

В блендері ретельно збийте кавунову м’якоть, додайте сік апельсина (або ж очищений апельсин без кісточок), за потребою підсолодіть цукром чи медом і знову збийте. Розлийте отриману масу у скляночки. Ківі поріжте не дуже тонкими скибками, кожну скибку проткніть дерев’яною паличкою по центру. Тепер встроміть палички із ківі в склянку з кавуновою сумішшю (ківі допоможе зафіксувати паличку, аби вона трималась по центрі пластикової форми) так, щоби половина палички була у склянці, а інша її половина - назовні. Відправляйте все у морозилку на ніч. Зранку акуратно вийміть готове морозиво із скляночки і насолоджуйтесь!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас