Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Топ продуктів, які допомагають легше перенести спеку

Топ продуктів, які допомагають легше перенести спеку
 

Як ви освіжаєтесь у спекотний день? Морозивом? Холодними напоями? Це класичні «охолоджувачі», які дійсно рятують нас від знемоги, сонливості та відчуття «пересушеності» у жаркі літні дні. Проте, виявляється, є продукти, що допоможуть легше пережити несамовиту спеку, почуватися бадьоро навіть коли стовпчик термометра невблаганно повзе вгору. Отже, як харчуватися в спеку? Про це і поговоримо.



Огірок. По праву вважається літнім продуктом, адже дійсно добре освіжає. Споживши, наприклад, огіркового салату, ми ніколи не відчуватимемо важкості чи спраги, а все тому, що на 95% цей овоч складається із води, а також у його складі цінні мінеральні речовини. Він виводить токсини, зволожує наш організм. Якщо ми вже згадали про салат з огірка, хочеться дещо уточнити: дійсно, він є легким та освіжаючим, але важливо правильно його приготувати: додавши багато зелені, заправивши рослинною олією і мінімум прянощів (вони, власне, «підігрівають» наш організм). А от цибулею, яку ми часто додаємо до салатів, у літню спеку краще не зловживати – вона містить речовини, які надають поту неприємного запаху.

Подібно до огірка, нас влітку чудово освіжать кабачок, баклажан, помідор, які також мають у своєму складі багато води, вітамінів та мінералів, тобто тих речовин, які наш організм інтенсивно втрачає у спеку. Крім того, в свіжих овочах і фруктах міститься багато клітковини, яка стимулює роботу кишечника і активно виводять шлаки.

Квасоля. Продукт, який нормалізує роботу потових залоз – піт виділяється не так інтенсивно, відсутній різкий, неприємний його запах. Квасоля є джерелом вітамінів групи В, які необхідні для нормального функціонування цих процесів.

Гречка містить залізо, необхідне для підтримання належного рівня гемоглобіну. Молекула гемоглобіну переносить кисень від легень до всіх тканин організму. Отже, якщо гемоглобін в нормі – це допоможе нам легше перенести спеку, адже запаморочення, слабкість, які виникають в задушливу погоду – дуже надокучають.

В літню спеку, коли ми пітніємо – втрачаємо багато мінералів. Яблука – джерело вітамінів (В, Р, Е, С), мікроелементів (залізо, йод, калій). Крім того, яблука багаті флавоноїдами - потужними антиоксидантами. Такий багатий користю склад яблука допоможе поповнити рівень втрачених мікроелементів у спеку.

Кефір – супер-освіжаючий продукт. Він чудово тамує спрагу, запобігає зневодненню, покращує травлення, отже допомагає нам очистити організм.

Освіжайтесь!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас