Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячі зимові ігри

Зимові ігри для дітей

Ця зимова дитяча гра може проходити на ковзанах. Учасників — скільки завгодно. Треба вибрати ведучого або двох (залежно від кількості гравців). Порахувати до десяти і розбігтися, а ведучий має когось зловити.

Гравці, аби їх не засалили, повинні сісти (але не впасти) і швидко назвати яке-небудь ім´я або квітку (як домовитеся на початку гри); повторювати ім´я не можна. Якщо гравець не встиг це зробити, то його можна салити. Тоді водити буде вже той, хто попався.

ЗИМОВА ДИТЯЧА ГРА “ВЛУЧНИЙ СТРІЛЕЦЬ”.

Учасників цієї гри може бути скільки завгодно. Треба розділитися на дві команди і вистроїтися в шеренги на відстані 15 - 20 метрів. Один з гравців біжить до команди-супротивника і вдаряє по протягнутих долонях одного, другого і третього суперників, а потім швидко втікає у бік своєї команди. Той, кого він вдарив третім, має як можна швидше попасти в тікаючого тільки-но зліпленим сніжком (цілитися лише в спину!), але до тих пір, поки гравець не добіжить до своєї команди. Попав – гравець встає в команду супротивника, а з неї гравець біжить до першої команди. Не попав — в стан суперників вирушає його співтовариш. Перемагає та команда, яка захопила більше «стрільців».

ДИТЯЧА ЗИМОВА ГРА “ХТО ДАЛІ”

У цій грі беруть участь дві команди. По сигналу судді гравці починають кидати сніжки якомога далі. Наступний кидок роблять з того місця, куди попав сніжок попереднього метальника. І так поступово всі учасники переміщаються вперед. Переможниця в грі – та команда, гравці якої відійшли далі від лінії старту.

ЗИМОВА ДИТЯЧА ГРА “ЗНАЙДІТЬ ВІДМІННОСТІ”

Коли взимку з морозу ви прийдете додому, а удома – гості, то, відпочивши, можна запропонувати і таку спокійну гру (взимку і в іншу пору року).

Всі сідають в коло. Для гри потрібно, аби гравці уважно оглянули один одного. Коли ведучий виходить з кімнати, учасники мають трошки змінити свій вигляд: зняти кільце, заколоти волосся, забинтувати палець, розстібнути ґудзик і тощо. Ведучий повинен визначити, що змінилося у гравців. Той, у кого він знайшов більше змін, і водитиме.

Ще ігри для дітей...

За матеріалами minigamki.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Що трапиться, якщо не грати з дитиною? (частина 1)

Життя – складна річ. У всіх нас є обов'язки і календар, забитий найрізноманітнішими справами. Ми витрачаємо години, дні й місяці на те, щоб побудувати свою кар'єру, заробити грошей і забезпечити сім'ю. Така сувора правда...

Навчальні ігри для хлопчиків та дівчат

Всі батьки хочуть, щоб їхні діти були розумні, кмітливі, уважні. І рано чи пізно постає питання про те, які методики, ігри найкраще використовувати для розвитку улюбленого малюка. Скажемо відразу, їх існує величезна безліч, є маса літератури на цю тему. І я не хочу змагатися з експертами в цій темі. Та все ж хотілося б трохи розповісти Вам про захоплюючі для дитини вправи на розвиток мислення, пам'яті, уяви, уваги, мови і самоконтролю, які ви можете виконувати разом з дитиною в будь-який зручний час у ігровій формі.

Вчимося граючи: дитячі розвиваючі ігри з конструктором

У вас є безліч причин купити своїй дитині конструктор, адже з ним не тільки дуже цікаво грати – ці ігри неймовірно корисні для розвитку та навчання дитини. Граючи з конструктором, малюк розвиватиме дрібну моторику, зорово-моторну координацію, творчість, мислення, здатність планувати і вирішувати проблеми, уяву і навіть свій словниковий запас. Вона ознайомиться з основними поняттями, такими як колір, форма, кількість, розмір і т.д. При чому, придумати цих ігор можна величезну безліч – в цьому скоро ви переконаєтеся самі.

Ігри на свіжому повітрі: проводимо час на відпочинку весело!

Влітку ми особливо активні, нам не хочеться сидіти вдома, в задушливих офісах – натомість охоче поспішаємо на зелені галявини і пляжі, ми засмагаємо, купаємось, граємо в активні ігри – просто відпочиваємо і насолоджуємось життям.