Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігри на розвиток уяви, інтелекту і мови

Ігри на свіжому повідтрі

Корисні спостереження

По дорозі в парк обговорюйте з малюком все, що побачите. Поговоріть про пори року, про те, які явища природи трапляються влітку, зимою, весною. Розкажіть, що засмучуватись через погану погоду не варто. Нехай восени йде дощик, зате в парку багато красивого опалого листя, а зовсім скоро прийде зима, і можна буде кататися на санках і грати в сніжки.

Поміркуйте разом про те, які природні явища прикрашають пори року: наприклад, літо - метелики, квіти, сонечко, осінь - опале листя, зиму - снігові замети, а весну - струмочки, в яких можна пускати кораблики.

Інопланетянин

Скажіть дитині, що ви сьогодні не мама чи папа, а герой улюбленої казки або приїхали з далеких країн. Ви ніколи не були на вулиці і зовсім не знаєте, як тут все влаштовано. Ставте дитині свідомо прості і смішні питання, просіть називати кожен предмет, що з´являється у вас на дорозі. Нехай вона вам розповість, навіщо він потрібний, і що з ним робити. В такий спосіб маля вчитиметься формулювати свої думки, описувати предмети, орієнтуватися в просторі.

Хмари

Спочатку з´ясуйте у малюка, чи знає він що таке хмари, звідки вони беруться. Тепер запитайте, на що схожа та або інша хмаринка або їх скупчення. Постежте разом, як хмари в небі весь час змінюють форму, рухаються. Можна придумати цілу історію зі своїми героями. Ця гра чудово розвиває уяву і фантазію.

Листочки

Зберіть разом з малюком листя різних дерев, обов´язково називаючи дерево, від якого берете листок. Завдання маляти — знайти дерево в парку, порівнюючи зібране листя з тими, які ще залишилися на деревах, і пригадати, як воно називається. Можна злегка ускладнити гру, додавши шишки, горіхи, жолуді.

Заплутувалки

Дорослий і дитина стають одне проти одного. Один з гравців - ведучий. “Ми сьогодні рубаэмо дрова”, — оголошує дорослий. Він показує рухи і називає їх: “Йдемо в ліс, несемо сокиру, рубаємо дерево, відрубуємо сучки, котимо колоду, і так далі”. Завдання маленького дроворуба — точно повторити рух. Коли рухи запам´ятаються, дорослий починає навмисно заплутувати дитину: говорить одне, а показує зовсім інше. Завдання дитини — не збитися і показати названий рух. Освоївшись, маля теж може спробувати себе в ролі ведучого. Потім гру можна зробити про рибаків, садівників, теслярів, і так далі. Для цієї гри використовуйте вітки дерев, іграшкові інструменти. Вона стане ще цікавішою, якщо в ній братиме участь ціла компанія.

Годівниця для птахів

Пригадайте з малюком, які птахи живуть у вашому місті, чим вони харчуються. Розкажіть йому, що восени і зимою пернатим буває важко знайти їжу, тому можна зробити для них годівницю. Покажіть дитині як її можна вирізати з молочного пакету. Потім запропонуйте їй вирізати годівницю самостійно. Запропонуйте юному натуралістові періодично брати з собою на прогулянку хлібні крихти, крупу і поповнювати годівницю. Нехай це стане одним з перших уроків, що виховують любов до живої природи. Насипавши корми птицям, погляньте, хто прилетить у вашу «їдальню». Нехай дитина спробує сама назвати пташок.

Ще ігри для дітей...

За матеріалами minigamki.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Басейни від INTEX – високоякісні аксесуари для відпочинку, доступні широкому колу покупців

Наявність басейну на присадибній ділянці чи біля дачі – це можливість додати літньому відпочинку ще більше яскравих вражень. Зовсім не обов’язково витрачати час і ресурси на зведення традиційної штучної водойми – достатньо купити каркасний басейн, і, встановивши його менш ніж за годину, насолоджуватися водними процедурами. Головне − обрати модель від надійного виробника.

Чим розважити дитину під час купання

Купання дітей – процес нелегкий. Крики, сльози, істерики – все це знайоме молодим батькам. Однак водні процедури дають змогу провести незабутні моменти зі своїм малюком. Розглянемо кілька варіантів, як купати немовля.

Особливості відпочинку у Східниці з дітьми

Через обмеження, пов'язані з поширенням коронавірусу, значна частина туристів відмовилася від поїздок за кордон. Тому деякі з туристів, які планують відпустку, знаходяться в роздумах і не розуміють, куди можна поїхати відпочивати, не покидаючи межі рідної країни.

Чим відволікти дитину?

Малюки рідко можуть зайняти себе самостійно. Батьки не можуть провести ані хвилини спокійно без дитини, тому потрібно вибрати відповідний ігровий напрямок. Дитячі онлайн ігри - гарний вихід з цієї ситуації, набагато краще ніж дивитися мультфільми, тому що під час гри у дитини розвивається мислення, реакція, дрібна моторика, та інше.