Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Збираємо ланч-бокс для школяра: основні правила

Збираємо ланч-бокс для школяра: основні правила
 

Кожна мама піклується, аби її дитина в школі могла перекусити та відновити свої сили. Але, нажаль, часто діти не хочуть брати ланч-бокс, приготований мамою, вони воліють їсти на перервах чіпси, гамбургери із фаст-фуду і солодкі батончики (та запивати все газованою водою). Що поробиш… Але ви можете приготувати для дитини такий ланч-бокс, який вона захоче взяти з собою та з задоволенням з’їсть усе приготоване. Які нюанси треба врахувати, якщо ви хочете бути впевнені в тому, що ваша дитина перекусить корисною їжею? Що класти у ланч-бокс школяра? Про все це у нашій статті.



Найперше варто наголосити на тому, що їжа, яку ви даєте дитині для перекусу в школі, має бути свіжою. Це дуже важливо, адже дитячий організм особливо чутливий, він швидко реагує на будь-які зіпсовані продукти. З цієї причини не варто готувати їжу, яку ви покладете у ланч-бокс школяра, звечора, бажаючи зекономити дорогоцінні ранкові хвилини. Натомість, планувати меню варто саме звечора: раптом зранку виявиться, що бракує якихось інгредієнтів, а часу бігти в магазин немає.

Дитина тратить багато енергії, вона активно росте і її харчування має суттєво різниться від харчування дорослої людини. Тому не потрібно боятися, що у ланч-боксі, наприклад, забагато вуглеводів – вони особливо потрібні для маленьких «енерджайзерів».

Діти люблять все яскраве і незвичайне. Саме тому, банальна котлета для них – це «не те», її не хочеться їсти, а тим паче перед однокласниками. А от якщо мама приготує модний бургер (навіть з тією ж котлетою) – це вже зовсім інша справа. Зробіть цей нехитрий перекус максимум корисним: цільнозерновий хліб, відварне м'ясо, багато зелені і овочів. Трохи фантазії, - і ви зробите навіть найбільш банальну страву оригінальною і такою, яку хочеться з’їсти перед однокласниками ;).

Все красиво та акуратно складіть, аби дитині було зручно їсти. Добре, якщо шкільний ланч-бокс має відділення, до нього прикріплені столові прибори.

Чудово, якщо окрім «основної страви» (того самого бургера, салату), ви приготуєте і «десерт» : солодкі фрукти (ситний банан, яблуко…), сухофрукти і горіхи, йогурт, печиво, чи навіть шматок чорного шоколаду з горіхами. Обов’язково дайте дитині в школу воду (негазовану, звісно), чи компот у пляшечці.

Ви можете і маєте обговорювати меню шкільного перекусу разом з дитиною напередодні – тоді матимете гарантію того, що школярик залишиться ситим і задоволеним!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас