Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

«Замовляємо» стать дитини: які існують способи?

«Замовляємо» стать дитини: які існують способи?
 

На сьогоднішній день існує безліч способів, методик, теорій, які, начебто, допомагають майбутнім батькам «запрограмувати» стать дитини. Деякі з них мають під собою наукове підґрунтя, деякі дуже наївні, з «народним» відтінком, одні сучасні, інші – базуються на давніх знаннях. Чи можна довіряти таким методикам? Звісно, більшість з них не підтверджені жодними науковими дослідженнями і ніхто не дасть вам 100 % гарантії. Але майбутніх батьків, які охоплені ейфорією, знаходяться у передчуття дива, мало цікавить достовірність, вони швидше сприймають усі ці способи визначення статі дитини як гру, цікавий експеримент: чи справді «програмування» працює? Звісно, головне, щоби малюк народився здоровим, але ж так цікаво, кого принесе лелека?



Мода на все східне сьогодні простежується у багатьох речах: ми записуємось на йогу, обставляємо свій дім за Фен-шуй, звертаємось до давніх знань, намагаючись зрозуміти велику мудрість Сходу. Не даремно, таким популярним сьогодні є Китайський календар зачаття, який допомагає визначити стать майбутньої дитини. Особливу довіру вселяє тисячолітня історія цього календаря, а ще його точність - 98% (!) (принаймні, так стверджують самі китайці). Древні китайські мудреці вважали, що стать майбутньої дитини залежить саме від жінки, тому в календарі є графа «вік жінки» та «місяць зачаття», - лише ці дані є необхідними для визначення статі малюка.

Метод овуляції не такий давній, проте має наукове підґрунтя і є доволі точним. Підходить він вам у тому випадку, якщо ви точно можете визначити день овуляції. А базується метод на знаннях про функції хромосом: якщо ви «замовляєте» хлопчика, то за 7 днів до початку овуляції потрібно обмежити статеве життя, відновивши його в день овуляції; якщо ж хочете народити дівчинку, припинити статеве життя потрібно за 2 дні до овуляції. (адже сперматозоїди з Х-хромосомою «живучіші», вони можуть існувати в маткових трубах впродовж декількох днів, а з Y-хромосомою швидше досягають маткових труб).

Теорія оновлення крові заснована на циклічності оновлення організму. Жіноча кров оновлюється частіше – кожні три роки, а у чоловіка – кожні чотири. Аби визначити стать дитини, вік жінки потрібно розділити на 3, чоловіка – на 4, та порівняти, чий залишок менший - тієї статі буде дитя.

Планування за генетичною схильністю – це навіть не метод планування статі дитини, а така-собі підказка для майбутніх батьків. За даною теорією, стать дитини залежить лише від генофонду батька (що повністю суперечить, наприклад, китайському календарю – які ж різні ці теорії…). Тобто для того, аби знати, хто у вашій сім’ї народиться – проаналізуйте, хто частіше народжувався в сім’ї майбутнього татуся. Якщо в нього троє братів, а в них по двоє синів – швидше за все, і вам чекати хлопчика, якщо ж дівчата народжувались в сім’ї чоловіка частіше – можна сподіватися донечки.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас