Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Осінні шедеври: рецепти страв із груші

Осінні шедеври: рецепти страв із груші
 

Осінь прийшла непомітно і вже радує нас своїми щедрими дарунками. Що б такого приготувати із сезонних продуктів, чим порадувати близьких? Пропонуємо кілька рецептів смачних страв із груші.



До речі, чи знаєте ви про корисні властивості груші? Вона багата клітковиною, вітаміном С, К, фолієвою кислотою. Вживаючи цей смачний продукт, ми сприяємо нормальній роботі травної, кровоносної систем (вітаміни, якими багата груша, сприяють еластичності судин, попереджують тромбози, позитивно впливають на процес кровотворення,а клітковина покращує травлення).

Грушево-вишневе клафуті

¼ склянки борошна
¼ склянки цукру
щіпка солі
1 пакет ванільного цукру
2 яйця
2 середні груші
½ склянки в’ялених вишень
160 мл сметани
150 мл молока

Для початку залийте в’ялені вишні кип’ятком та накрийте посудину кришкою, залиште на 10 хвилин, а потім злийте воду.

Середню форму для запікання змастіть маслом, викладіть тонкі скибочки груші.

Жовтки відділіть від білків, розітріть з цукром та ванільним цукром (білки відправте у холодильник), додайте молоко та сметану. Після цього до маси просійте борошно та обережно перемішайте лопаткою, аби не порушити пухкості. В кінці поступово введіть збиті зі щіпкою солі охолоджені білки та знову перемішайте масу лопаткою. Вилийте масу поверх груш, а зверху викладіть вишні.

Випікайте до золотистої скоринки (приблизно 25 хвилин) в розігрітій до 180°С духовці.

Після закінчення випікання, дайте остигнути 15хвилин у формі.

Телятина з грушами

1 кг телятини
2 середні груші
2 помідори
1 цибулина
2 ст. л. лимонного соку
100 г вершкового масла
2 ст. л. борошна
150 г тертого твердого сиру
чорний перець, сіль

М'ясо розрізати на 8 порційних шматків, злегка відбити, поперчити. В сковорідці розтопити масло (приблизно 50 г) та підрум’янити м'ясо з обох сторін.

Груші очистити, видалити серцевини з насінням, м’якоть нарізати кружальцями та збризнути лимонним соком, обкачати в борошні та обсмажити на маслі з обох сторін (по 1 хвилині з кожної).

Цибулю почистити і нарізати кільцями, помідори – кружальцями. В сковорідці розтопити масло, що залишилося, і злегка обсмажити підготовлені овочі.

Духовку розігріти до 180°С , на деко викласти шматки м’яса, посолити його, на кожен викласти шматок груші, кружальце цибулі, помідора. Присипати тертим сиром. Запікати 15 хвилин. Подавати теплим.

Горіхові млинці з грушами

Для тіста:

250 г борошна
250 мл молока
250 мл мінеральної води
3 яйця
щіпка солі

Для начинки:

20 г цукру
80 г мелених грецьких горіхів
2 груші
кориця, ваніль

Для соусу:

2 яйця + 2 жовтки
4 ст. ложки цукру
150 мл. білого вина
олія та вершкове масло для смаження

Приготуйте тісто для млинців: яйця збийте додавши щіпку солі, потроху вводьте муку, молоко та мінеральну воду (має утворитися однорідна маса). Випікайте тонкі млинці на добре розігрітій сковорідці (на олії).

Готуємо начинку: змішайте мелені грецькі горіхи, цукор, корицю та ваніль. Грушу очистіть від шкірки та насіння, поріжте тонкими смужками, припустіть на вершковому маслі.

Кожен млинець рівномірно посипте горіховою сумішшю, викладіть трохи груші, та загорніть трубочкою (чи складіть трикутником).

Приготуйте соус: жовтки, яйця і цукор збийте, влийте вино і поставте на водяну баню, продовжуючи збивати вінчиком. Соус почне гуснути – тоді одразу знімайте його з водяної бані і поливайте млинці.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас