Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Баклажанові шедеври на вашому столі: осінні кулінарні ідеї

Баклажанові шедеври на вашому столі: осінні кулінарні ідеї
 

Сезон баклажанів радує нас, адже з’являється безліч нових кулінарних ідей! А чи знаєте ви про користь баклажану? Завдяки високому вмісту вітамінів, баклажани здатні покращити роботу серця, зміцнити судини, виводять «поганий» холестерин і зайву рідину, підвищують рівень гемоглобіну. Нехай баклажани будуть на вашому столі – це смачно та корисно!

Баклажани, запечені у сметані

2 середніх баклажани
1 середня цибулина
2 зубці часнику
400 мл сметани
трохи оливкової олії (для обсмажування)
200 г сиру
сіль, чорний мелений перець, орегано

Баклажани порізати тонкими скибками вздовж, посолити і відставити на кілька хвилин. Після цього сполоснути їх на друшляку холодною водою та просушити (можна паперовим рушником). Скибки баклажанів підсмажити на невеликій кількості розігрітої оливкової олії з обох сторін. Також, обсмажити дрібно порізану цибулю і часник. У форму для випікання (її можна вистелити фольгою) шарами викласти баклажани, цибулю і потертий на крупній тертці сир. Кожен шар баклажанів просочити сметаною та посипати орегано.

Запікати 30-35 хвилин (180°С).

Осінній суп

250 г баклажанів
200 г цукіні
300 г помідорів
150 г шпинату
1 середня морквина
3-4 зубці часнику
кілька гілочок селери
1 цибулина середнього розміру
оливкова олія
2 ст. л. томатної пасти
зелень петрушки, кропу, базиліку
1,5 л овочевого бульйону
твердий сир для посипання (приблизно 150 г)

У великій каструлі з товстим дном підсмажте (на розігрітій олії) порізані цибулю і селеру, додайте подрібнені цукіні, баклажани, гарбуз, моркву та часник, постійно помішуйте. Коли овочі злегка просмажаться - влийте овочевий бульйон, додайте порізані кубиками помідори і зелень. Доведіть до кипіння на сильному вогні, після закипання зменште вогонь та варіть ще приблизно 20 хвилин. Після цього додайте шпинат, поваріть ще хвилину, посоліть і поперчіть.

Подавайте суп з натертим на дрібній тертці сиром.

Баклажанні рулетки з горіхом

1 баклажан
70 г волоських горіхів
1 невелика цибулина
зубчик часнику
1/2 ч. л. хмелі-сунелі
сіль, перець, свіжа зелень

Баклажан нарізати тонкими пластинками вздовж, обсмажити їх з обох сторін на невеликій кількості олії. Після цього увібрати зайвий жир паперовим рушничком. Зелень, часник і горіхи порізати ножем, приправити сіллю і перцем. Цибулю нарізати і трохи просмажити на олії, додати цибулю до горіхової суміші. Рівномірно викласти начинку на обсмажені пластини баклажану і скрутити рулетки.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас