Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чистимо, освіжаємо і доглядаємо за матрацом правильно! (частина 2)

Чистимо, освіжаємо і доглядаємо за матрацом правильно! (частина 2)
 

У минулій статті ми розповіли, як правильно чистити свій і дитячий матрац. У цій – дамо ще кілька корисних порад по догляду за ним, які допоможуть максимально продовжити термін його служби.

Перевертайте матрас регулярно

Регулярно перевертайте і повертайте матрац, щоб він зношувався рівномірно. Кожен сезон перевертайте матрац на іншу сторону і повертайте за годинниковою стрілкою – це забере у вас лише пару хвилин, а матрац завдяки таким маніпуляціям прослужить набагато довше.

Зберігайте матрац сухим

Намагайтеся, щоб на матрац не потрапляла волога, а якщо і потрапляє, то тут же ретельно його просушуйте. Матраци дійсно не люблять вологу, а вироби з наповнювачем «memory foam» і зовсім її не переносять – волога затримується в їх клітинній структурі і просто не може нікуди вийти. Тому, якщо звичайний матрац можна висушити, то матрац з ефектом пам'яті зовсім не можна мочити. А якщо вам потрібно вичистити пляму, ви повинні використовувати настільки мало рідини, наскільки можете, а після цього – довго і ретельно промокувати його.

Сушіть матрац правильно

Не використовуйте для сушки матраца обігрівальні прилади. Якщо ви хочете висушити матрац швидше, в цьому вам допоможе вентилятор або миючий пилосос, який чудово витягає вологу. І ні в якому разі не стеліть матрац і не спіть на ньому, поки він повністю не висохне.

Клопи

Якщо у вашому матраці завелися клопи, тут навіть пробувати не варто вивести їх самостійно домашніми засобами. Відразу ж телефонуйте професіоналам – вони оброблять матрац, кімнату та інші уражені місця в будинку спеціальними хімікатами, після чого клопи зникнуть раз і назавжди.

Користуйтеся наматрацником

Якщо ви хочете, щоб матрац служив і зберігав свій привабливий зовнішній вигляд дійсно довго, витратьтеся на хороший наматрацник. Він захищатиме ваш улюблений матрац від вологи, пилу, бруду; це – дійсно варте капіталовкладення.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас