Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Країна забутих іграшок

Дитяча казка: Країна забутих іграшок
 

Колись Робот був улюбленою іграшкою Андрійка. Андрійко грав з Роботом щодня, вигадував історії про нього, показував своїм друзям. Але Андрійкові дарували багато різних іграшок, і з кожним днем він все рідше брав у руки Робота. А одного разу взагалі сховав його в коробку зі старими машинками.



Так Робот зрозумів, що Андрійку більше нецікаво з ним грати. Тепер він теж став старою іграшкою. Але він не ображався на хлопчика. І тоді Робот вирішив, що не хоче сидіти в коробці, а краще відправиться в Країну забутих іграшок. У цій країні жили старі іграшки, кинуті дітьми. Там з ними гралися не діти, а Дощик, Вітер і Сонечко.

Виліз Робот з коробки, йшов-йшов і, нарешті, прийшов у Країну забутих іграшок. Там було багато ляльок, машинок, м'яких іграшок. Деякі з них виглядали трохи сумними. Але Робот подумав, що зможе з ними подружитися.

Раптом Робот почув, що хтось плаче. Він прислухався і зрозумів, що плач доноситься з лялькового будиночка. Робот подивився у вікно будиночка і побачив, що біля нього стоїть гарна Лялька з довгим волоссям і гірко плаче.

- Тебе хтось образив? – Запитав Робот у Ляльки. – А може, ти плачеш, бо сумуєш за своєю господинею? Тоді навіщо ти пішла в Країну забутих іграшок?

- Але я потрапила сюди не по своїй волі, - відповіла Кукла. – Це злий іграшковий птах потягнув мене з собою, коли моя господиня, дівчинка Таня, перестала з ним грати. Тепер я замкнена в цьому ляльковому будинку, і ні в кого не виходить відкрити двері і випустити мене!

- Не плач, Лялька, - відповів Робот. – Я випущу тебе. У моїх руках заховані такі інструменти, за допомогою яких можна відкрити замок в будинку!

В той же час Робот дістав свої інструменти і розкрив дверний замок. Лялька, нарешті, змогла вийти назовні!

Вона була дуже щаслива і поспішала в дорогу, щоб повернутися до своєї Тані. Але їй дуже хотілося взяти Робота з собою. Робот не знав, чи сподобається він дівчинці. Все ж таки, він – іграшка для хлопчиків. Але Лялька розповіла, що у Тані є молодший брат Артем, який зрадіє Роботу. Так вона вмовила Робота покинути Країну забутих іграшок. Разом вони повернулися додому до Тані і її брата Артема. Таня дуже раділа поверненню своєї улюбленої Ляльки, а її братик відразу почав гратися з Роботом. Так Робот знову став новою іграшкою.

А коли Таня і Артем підросли, і їм стало нецікаво грати з Лялькою і Роботом, вони подарували їх іншим дітям. Лялька і Робот подумали, що якщо всі діти будуть так робити, то старим іграшкам не доведеться йти в Країну забутих іграшок.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.