Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Збираємося на осінню прогулянку – як одягнути малюка правильно?

Збираємося на осінню прогулянку – як одягнути малюка правильно?
 

Ось і настала прекрасна осіння пора, коли природа радує око всіма кольорами веселки. Як би добре це не звучало, та все ж погода вже не та: прохолодний вітер, вогкість і швидка зміна погоди за вікном – все це може зіпсувати прогулянку, але якось же гуляти все одно потрібно...

Не секрет, що у малюків терморегуляція організму розвинена дуже слабо, тому збираючись на прогулянку за любої погоди, важливо одягнути дитину так, щоб вона не зіпріла і не замерзла. Існує одне золоте правило, яке повинна пам'ятати кожна мама, збираючи дитину на прогулянку: на крихітку потрібно одягти на один шар одягу більше, ніж на себе. Якщо під час прогулянки ваш малюк перебуватиме в слінгу, то він цілком замінить останній шар одягу.

Грудничка найкраще одягати на прогулянку в «чоловічок» або «боді» на байці, зверху – штанці, кофтинку, носочки і шапочку, закутавши крихітку в плед або конверт, якщо температура повітря становить близько 10-15 градусів вище нуля. У більш прохолодну погоду, від 0 до 10 градусів вище нуля, з одягу для малюка краще віддати перевагу «чоловічкові», поверх якого одягти комбінезон, шапочку і, звичайно ж, укутати крихітку в ковдрочку або теплий плед.

У холодну, зимову погоду, якою нерідко любить порадувати нас листопад, з температурою від 0 до мінус 10 градусів, малюків також краще одягати в байкові боді або «чоловічки» і комбінезон або конверт, однак ці речі повинні бути теплішими, ідеальний варіант – верхній одяг на пуху або на хутрі.

Для мам більш старших малюків, які вже щосили бігають, вивчаючи світ навколо, завдання трохи складніше – потрібно одягнути дитину так, щоб вона могла легко рухатися і при цьому забезпечити максимальний комфорт в цю мінливу пору року. Як це зробити? У відносно теплу погоду одягаємо штанці, маєчку, кофточку, теплі шкарпетки, гумові чобітки, утеплені хутряною вставкою, курточку, що не продувається і такі ж самі тонкі штанці поверх простих.

У більш холодну погоду до всього цього додаємо ще й колготки або термобілизну, ретузи, водолазку і замінюємо курточку більш теплою. Для рухливих ігор на свіжому повітрі краще за все використовувати принцип багатошаровості одягу – колготки, підштаники або ретузи і брюки, плюс непромокальні штани; і маєчка, водолазка, светрик або светр, можливо, ще жилетка зверху. Такий багатошаровий варіант буде більш доречним і зручним, ніж товстий комбінезон або ватник.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас