Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка про кошеня-хвалько

Дитяча казка про кошеня-хвалько
 

В одному дворі жило кошеня, якому дуже подобалося лякати птахів. Тільки присядуть на землю голуби і горобці, щоб подзьобати хлібні крихти, а кошеня – тут як тут! Підбігає до них. Птахи, звичайно, лякаються і розлітаються хто куди. А кошеня задоволене. Каже: «Подивіться, який я грізний! Всі мене бояться!». За це його у дворі прозвали кошеням-хвальком.



Правда, це кошеня не було злим і не збиралося ображати птахів. Просто йому дуже хотілося, щоб усі навколо вважали його дорослим і сильним.

Але все одно голуби і горобці побоювалися цього кошеняти-хвалько. Мало, що він надумає? Може випадково лапою їх зачепить. Тому вони намагалися швидше подзьобати крихти, поки кошеня їх не помітило.

Напевно, кошеня і далі продовжувало би так поводитися до тих пір, поки не виросло. Але сталося дещо, після чого кошеня перестало бути хвальком і взялося за розум.

Одного разу кошеня як завжди причаїлося біля паркану і чатувало птахів. Як тільки кілька голубів опустилося на землю, воно кулею кинулося в їхній бік і занявкало свої улюблені слова: «Злякалися, так? Це я – найсильніший кіт у дворі!». Раптом звідки не візьмись поруч з кошеням з'явилася собака. Це була довга руда такса, ще не доросла, але вже і не маленька. Як загавкала такса на кошеня! Кошеня від страху залізло на дерево – так високо, як тільки змогло. А голуби на паркані сидять і посміхаються: «Що ж ти, кошеня-хвалько, втік від такси? Чому не сказав їй, що ти тут найсильніший?».

Сидить кошеня на дереві і трясеться від страху. Звичайно, це перед птахами легко хвалитися. Адже вони не можуть дати здачі. А собака он яка зубаста!

А такса говорить кошеняті знизу: «Гей, кошеня, ти що, злякався? Я ж просто привітатися прийшла. Я тут новенька, тепер буду жити у Саші з п'ятої квартири. Вибач, не хотіла тебе налякати».

«Ні, я не боюся тебе», - відповіло кошеня тремтячим від страху голосом. Але з дерева поки не наважувалося спуститися. Тоді воно подумало, що, напевно, птахам теж було неприємно, коли воно їх залякувало.

«Давай, спускайся вже – будемо знайомитися», - говорить такса. «Може, подружимося з тобою. Я бачу, що ти від неробства птахів ганяєш».

Кошеня розгубилося. Раніше у нього ніколи не було друзів. Хоч і з побоюванням, але воно спустилося з дерева. У той день кошеня подружилося з собакою таксою. З тих пір вони часто грали разом, а кошеня перестало лякати птахів. По-перше, тепер у нього не було на це часу. По-друге, воно зрозуміло: нерозумно хвалитися тим, що його бояться безпорадні птиці. Тепер воно намагалося показати свої найкращі риси характеру – доброту, сміливість, кмітливість, і у нього з'явилося багато нових друзів.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.