Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно вибирати, готувати і пити каву

Як правильно вибирати, готувати і пити каву
 

Можливо, ви – справжній кавоман або знавець кавових напоїв, а може, просто любите іноді побалувати себе чашкою кави. Як би там не було, навіть якщо ви купуєте найсмачніші кавові зерна, приготувати хорошу каву не так вже просто. Тому в даній статті ми спробуємо розібратися, як вибрати і приготувати дійсно смачну каву, яка буде дарувати максимум задоволення з кожним ковтком.

Основи

У смажених кавових зерен є понад 800 смакових характеристик. Для порівняння, у червоного вина їх близько 400. Знайти по-справжньому смачну каву – це питання суто особистого смаку. Найкращий спосіб знайти свою улюблену каву – це спробувати різні зерна з різних регіонів, з різними нотками смаку та аромату, кислотністю і т.д. Все пізнається в порівнянні!

Як вибрати каву

Вибираючи каву, зупиніть свій вибір на 100% арабіці (Arabica) – ці зерна дуже ароматні і бувають різноманітні за смаком. Арабіка містить приблизно в два рази менше кофеїну, ніж робуста (Robusta).

Якщо ви вирішили вибирати каву за обжаркою (сильною, середньою, слабкою), знайте, хороші виробники кави обсмажують свої зерна до оптимального рівня, при якому найкращим чином розкривається їхній смак. Якщо ви купуєте каву сильного прожарювання, це не означає, що вона буде горілою або гіркою, так само і слабка прожарка не означає, що зерна будуть сирими.

Як зварити смачну каву

- Переконайтеся, що ваша турка або кавоварка чиста – очищайте її від накипу кожні пару місяців.

- Використовуйте правильні фільтри для кави.

- Щоразу для приготування кави беріть свіжу холодну воду.

- Ретельно відміряйте кількість інгредієнтів.

Температура – ще один неймовірно важливий фактор. Кавові напої найсмачніші, коли вони не надто гарячі і не надто холодні. Коли кава готова, відразу ж зніміть її з вогню. Можна перелити напій в попередньо нагріту термопосуду, щоб він зберігав оптимальну температуру.

Пийте повільно і насолоджуйтеся

Найважливіше, коли ви готуєте каву – це знайти час, щоб насолодитися нею, а не пити на ходу. Насолоджуйтесь чашкою кави як келихом вина, тільки на відміну від алкоголю, улюбленим кавовим напоєм ви можете насолоджуватися щоранку.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас